Заходи, присвячені Всесвітньому Дню Діабету

З 10 по 18 листопада 2011 року у м. Києві було проведено ряд заходів, присвячених Всесвітньому Дню Діабету. Основними організаторами цих заходів були Міжнародна діабетична асоціація України та Київський благодійний фонд «Діабетик» - громадські організації, які є членами Громадської Ради при КМДА та входять до складу комісії з питань охорони здоров’я.

Так, 10 листопада на базі центральної поліклініки Печерського району м. Києва КМДА, ГУОЗ м. Києва при активній участі Київського благодійного фонду «Діабетик» відкрили школу медико-соціальної адаптації хворих на цукровий діабет. В школі люди з діабетом зможуть отримати важливі теоретичні та практичні знання для покращення свого стану здоров’я та компенсації діабету. Такі школи самоконтролю діабету будуть відкриті у кожному районі м. Києва.

11 листопада Міжнародною діабетичною асоціацією України та Київським благодійним фондом «Діабетик» була проведена щорічна широкомасштабна акція «Всесвітній День Діабету», яка традиційно пройшла у Будинку Кіно. За програмою заходу було проведено:

- виставку медичної та діабетичної продукції;

- науково-практичну конференцію для лікарів;

- майстер - класи для пацієнтів;

- прес-конференцію;

Під час заходу була прийнята Резолюція Всесвітнього Дня Діабету, а також впродовж дня всі бажаючі мали змогу безкоштовно провести експрес-аналізи рівня глюкози у крові та отримати консультації фахівців. В рамках Всесвітнього Дня Діабету була підписана Угода про співпрацю між Головним управлінням охорони здоров’я м. Києва та громадською організацією – Київським благодійним фондом «Діабетик».

З 14 по 18 листопада громадські діабетичні організації спільно з ГУОЗ м. Києва, КП «Фармація» та фірмами, що працюють на діабетичному ринку провели ще один захід - міську інформаційно–профілактичну акцію із раннього виявлення діабету у населення. В рамках цієї акції щоденно з 11-00 до 13-00 на базі аптек КП «Фармація» кияни та гості столиці мали змогу виміряти рівень глюкози у крові, артеріальний тиск, отримати консультацію лікаря- ендокринолога та інформаційно-навчальну літературу. За період акції було проведено 2 886 експрес-аналізів та консультацій. Виявлено 29 чоловік з підозрою на діабет.

Перейти до спискуВерсiя для друку