Протокол установчих зборів за участю уповноважених представників інститутів громадянського суспільства з формування нового складу громадської ради при Київській міській державній адміністрації на 2011-2012 роки

м.Київ 3 березня 2011 року

Місце і час проведення: актовий зал ПАТ «Київпроект», вул. Богдана Хмельницького, 16-22. Початок о 17 год.

В установчих зборах взяли участь: учасники установчих зборів - кандидати на членство в громадській раді при Київській міській державній адміністрації, які є уповноваженими представниками інститутів громадянського суспільства.

Внесено до списку - 319 осіб.

Зареєструвались і отримали мандати для голосування - 244 особи.

Запрошені: представники інститутів громадянського суспільства, які подали документи для участі в установчих зборах, і за рішенням ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів з формування складу громадської ради при Київській міській державній адміністрації не включені до списку учасників установчих зборів.

Внесено до списку - 45 осіб

Зареєструвалось - 23 особи

1. СЛУХАЛИ: Білана С. В. - голову ініціативної групи з підготовки установчих зборів громадської ради при Київській міській державній адміністрації (далі - громадської ради), який оголосив, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 за результатами засідання попереднього складу громадської ради при Київській міській державній адміністрації було сформовано ініціативну групу з підготовки та проведенняустановчих зборів для обрання громадської ради при Київській міській державній адміністрації на 2011-2012 роки у складі 7 осіб.

Ініціативною групою проведено відповідну підготовчу роботу. Станом на 22 лютого 2011 року до ініціативної групи надійшли заяви про участь в установчих зборах від 319 інститутів громадянського суспільства. Усі отримані заяви відповідають вимогам постанови Кабінету Міністрів України № 996 та зареєстровані. Окрім цього, подано з порушенням вимог постанови 64 заяви.

На момент проведення установчих зборів для участі в них зареєструвалися 244 учасника установчих зборів, які отримали мандати для голосування. 23 представники інститутів громадянського суспільства (далі — ІГС) є присутні на зборах, але не є їх учасниками, оскільки подали відповідні документи для участі в установчих зборах з порушенням вимог, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 р. № 996. Доповідач зазначив наявність кворуму і легітимність установчих зборів.

Білан С. В. представив для обговорення пропозицію ініціативної групи про обрання головою зборів Черненко М. П., уповноваженого представника Міжнародної громадської організації «Міжнародна економічна фундація».

З боку присутніх в залі уповноважених представників громадських організацій надійшли заперечення щодо подання на голосування тільки однієї кандидатури і недовіра до запропонованої лічильної групи у складі представників ініціативної групи з підготовки зборів.

2. СЛУХАЛИ: Лацибу М. В. (ГО «Незалежний центр політичних досліджень»), який запропонував затвердити склад лічильної комісії установчих зборів у складі 14 осіб. Питання ставиться на голосування.*

ГОЛОСУВАЛИ: щодо складу лічильної комісії установчих зборів у кількості 14 осіб та включення до складу лічильної комісії установчих зборів: Селик В. Г., Шумовський Я. М., Литвиненко Л. О., Барабаш В. Т., Куценко С. А., Хорев В. В., Однорог В. І., Левада С. Я., Кіслова Л. Ю., Крупнова Л. В., Несен О. П., Павленко В. І., Воробйов О. Г., Кулеба О. В.

„за" - переважна більшість учасників зборів.

ВИРІШИЛИ: обрати лічильну комісію установчих зборів у складі: Селик В. Г., Шумовський Я. М., Литвиненко Л. О., Барабаш В. Т., Куценко С. А., Хорев В. В., Однорог В. І., Левада С. Я., Кіслова Л. Ю., Крупнова Л. В., Несен О. П., Павленко В. І., Воробйов О. Г., Кулеба О. В.

Членам лічильної комісії запропоновано в окремому приміщенні провести організаційне засідання з обрання голови і секретаря.

Головою лічильної комісії було обрано Кіслову Л. Ю., секретарем - Крупнову Л. В.

3. СЛУХАЛИ: про обрання робочих органів (секретаріат) установчих зборів.

Кіслову Л. Ю. (Міжнародна ГО «Реформація») — запропонувала свою кандидатуру на посаду головуючого на установчих зборах;

Повха В. М. (МГО «Україно-китайська асоціація співдружності») запропонував свою кандидатуру на посаду головуючого на установчих зборах;

Гончаренка М. М. (Київська міська спілка ветеранів Афганістану) запропонував свою кандидатуру на посаду головуючого на установчих зборах;

Черненка М. П. (МГО «Міжнародна економічна фундація») - запропонував свою кандидатуру на посаду головуючого на установчих зборах;

Дєдова С. М. (ГО «Асоціація Територіальна громада») — запропонував свою кандидатуру на посаду головуючого на установчих зборах;

Грушевого М. В. (ГО «Київська міська незалежна федерація роликового спорту всіх видів та напрямків») — запропонував свою кандидатуру на посаду головуючого на установчих зборах;

Лацибу М. В. (ГО «Незалежний центр політичних досліджень») — запропонував свою кандидатуру на посаду головуючого на установчих зборах. Питання ставиться на голосування.

ГОЛОСУВАЛИ: щодо обрання голови зборів "за":

  1. Кіслова Л. Ю. - 95
  2. Черненком. П. - 101
  3. ЛацибаМ. В. - 54
  4. Гончаренко М. М. - 34
  5. Дєдов С. М. - 14
  6. Грушевий М. В.- 11
  7. Повх В. М. - 97

ВИРІШИЛИ: Головою зборів обрати Черненка М. П. Подальше ведення зборів передати голові установчих зборів.

4. СЛУХАЛИ: пропозицію голови зборів Черненка М. П. про необхідність обрання секретаря зборів. Голова зборів вніс пропозицію поставити питання про обрання секретаря установчих зборів шляхом рейтингового голосування за кандидатів Повха В.М. і Боярчука О. М..

ГОЛОСУВАЛИ: щодо обрання секретаря установчих зборів "за":

  1. Повх В. М. - 111;
  2. Боярчук О. М. - 98.

ВИРІШИЛИ: обрати секретарем установчих зборів Повха В.М. Секретарю зборів приступити до виконання своїх обов'язків.

5. СЛУХАЛИ: пропозицію голови зборів про затвердження наступного Порядку денного:

  1. Визначення кількісного складу громадської ради.
  2. Обрання складу громадської ради.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - переважна більшість.

ВИРІШИЛИ: затвердити наступний Порядок денний установчих зборів:

  1. Визначення кількісного складу громадської ради.
  2. Обрання складу громадської ради.
  3. Продовжити роботу установчих зборів відповідно до затвердженого Порядку денного.

6. СЛУХАЛИ: пропозицію голови зборів Черненка М. П. обрати громадську раду при Київській міській державній адміністрації у кількості 21 особи.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 40.

8. СЛУХАЛИ: пропозицію секретаря зборів Повха В. М. обрати громадську раду при Київській міській державній адміністрації у кількості усіх присутніх на чинний момент легітимних членів зборів із мандатами для голосування.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - переважна більшість.

ВИРІШИЛИ: встановити кількісний склад громадської ради при Київській міській державній адміністрації у складі усіх фактично присутніх на чинний момент легітимних учасників установчих зборів із мандатами для голосування.

Для підтвердження своєї присутності кожному із учасників зборів з мандатами для голосування запропоновано після оголошення головуючим назви інституту громадянськогосуспільства, зазначеного у списку реєстрації учасників зборів, по черзі піднятися з місця і назвати своє прізвище з піднятим догори мандатом для голосування.

9. СЛУХАЛИ: Секретаря зборів Повха В. М. щодо фактично підрахованої кількості присутніх на чинний момент легітимних учасників установчих зборів із мандатами для голосування. Станом на 21.00 зафіксована кількість присутніх у залі учасників установчих зборів становила 222 особи. Секретар зборів запропонував проголосувати за обрання громадської ради при Київській міській державній адміністрації у складі всіх 222 фактично присутніх на чинний момент учасників установчих зборів із мандатами для голосування.

ГОЛОСУВАЛИ: щодо обрання складу громадської ради при Київській міській державній адміністрації у складі всіх 222 фактично присутніх на чинний момент учасників установчих зборів із мандатами для голосування: «за» - переважна більшість.

ВИРІШИЛИ:

обрати громадську раду при Київській міській державній адміністрації у складі 222 осіб відповідно до списку поіменної реєстрації (Додаток 1), які фактично є присутніми на чинний момент установчих зборів із мандатами для голосування.

10. СЛУХАЛИ: Секретаря зборів Повха В. М., який запропонував сформувати робочу групу з підготовки першого засідання громадської ради при Київській міській державній адміністрації.

Шляхом самовисування була сформована робоча група з підготовки першого засідання громадської ради при Київській міській державній адміністрації.

Порядок денний установчих зборів з обрання громадської ради при Київській міській державній адміністрації вичерпано. Збори вважати такими, що відбулися.

Засідання оголошується закритим.

Голова зборів підпис Черненко М. П. Секретар зборів підпис Повх В. М.

Перейти до спискуВерсiя для друку