Комісія з освіти і науки підвела підсумки діяльності за 2011 рік

Підсумкове засідання постійної Комісії з освіти і науки пройшло у творчому доброзичливому настрої, що стало традиційним для спілкування цього кола однодумців.

Ключовими питаннями порядку денного стали підведення підсумку діяльності Комісії за поточний рік та затвердження плану роботи на 2012 рік.

За словами Голови Комісії Марини Бурмаки, серед основних здобутків року, що минає, можна вважати налагодження ділових партнерських стосунків з міською владою, зокрема з Головним управлінням освіти і науки та рядом інших структурних підрозділів, постійною профільною Комісією Київради.

Не на останньому місці − встановлення приязного робочого мікроклімату у Комісії, взаємної допомоги та підтримки, що є однією з важливих умов ефективності праці будь-якого колективу.

Важливим етапом у роботі Громадської ради стала мобілізація її учасників з різних підрозділів до діяльності, спрямованої на профілактику негативних явищ у підростаючого покоління.

Окрім участі в обговоренні Стратегії розвитку столиці до 2025 р., найпомітнішими заходами, організованими Комісією, стали 2 круглих столи, підготовлених у рамках діяльності робочої групи з вивчення питань захисту суспільної моралі у м. Києві: з питань іміджу міста Києва та впливу ЗМІ на дітей та підлітків, а також пошук шляхів вирішення проблемних питань у розрізі цих тем.

Комісією було направлено 56 звернень до органів виконавчої влади столиці, з них − 22 листа-подяк за сприяння у вивченні актуальних питань освіти та сприяння в організації заходів.

На думку членів Комісії, 2012 рік буде більш плідним на організаційну роботу.

Так, серед іншого, заплановано налагодити співпрацю з Інститутом обдарованої дитини НАПН України; провести опитування школярів з метою визначення рівня негативного впливу ЗМІ на психіку дітей та молодь; організувати Конкурс серед навчальних закладів м. Києва на створення мотиваційних закликів щодо бережного ставлення до парків та рідного міста.

У планах − здійснення двох повномасштабних громадських моніторингів: 1) діяльності закладів позашкільної освіти та залучення дітей і молоді до гурткової роботи у ЗНЗ Києва, спортивних секцій у вільний від навчання час; 2) дитячих освітніх і просвітницьких видань м. Києва та спільне з ГУОН і Головним фінансовим управлінням КМДА опрацювання можливості їх фінансової та організаційної підтримки.

Першими заходами наступного року стануть проведення у школах м. Києва тематично-виховної години на тему: «Чи може мені зашкодити жорстокість інших людей?» та організація круглих столів для методистів та педагогів Києва на базі 10-ти районних управлінь освіти на тему «Виховання культури користувача Інтернету. Безпека у Всесвітній мережі» спільно з ГУОН та Коаліцією за безпеку дітей в Інтернеті.

Беручи до уваги таке щільне завантаження Комісії, прийнято одноголосне рішення обрати другого заступника Голови − досвідченого освітянина та організатора Тетяну Степанець.

У підсумку, Голова Комісії Марина Бурмака висловила щиру вдячність усім членам комісії за плідну роботу у 2011 році: Юлії Бондар, Аліні Васільчук, Юлії Дідик, Олегу Зощуку, Наталії Істоміній, Наталії Немикіній, Наталії Лазарук, Тетяні Степанець, та побажала добра, злагоди і нових здобутків у наступному році.

Перейти до спискуВерсiя для друку