Звіт про повторневідстеження результативності регуляторного акта – розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 02 квітня 2015 року № 300 «Про затвердження Порядку розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі в місті Києві»

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 02 квітня 2015 року № 300 «Про затвердження Порядку розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі в місті Києві».

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності

Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

3. Цілі прийняття акта

Основними цілями прийняття регуляторного акта є:

  • врегулювання питань провадження підприємницької діяльності шляхом використання засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі;
  • врегулювання питань провадження підприємницької діяльності шляхом використання об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі;
  • упорядкування розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мереж та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі на території міста Києва.

4. Строк виконання заходів з відстеження результативності

Червень – липень 2016 року.

5. Тип відстеження

Повторне.

6. Метод одержання результативності відстеження результативності

Статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких проведено відстеженнярезультативності, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось шляхом аналізу статистичної інформації, наданої комунальним підприємством «Міський магазин» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) – замовником робіт з облаштування та утримання місць для розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі на території міста Києва, організатором торгів на право розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі та уповноваженим суб’єктом на укладання за результатами зазначених торгів договорів із суб'єктами господарювання щодо розміщення таких засобів і об’єктів торгівлі..

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основними показниками, за якими визначалась результативність регуляторного акта були такі показники:

1. Кількість заяв суб’єктів господарювання щодо можливості провадження підприємницької діяльності через використання засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі:

  • сезонна торгівля 2015 рік – 1092 заяви;
  • пересувна торгівля 2015 рік (торги 28.08.2015, 27.11.2015) – 1538 заяв;
  • сезонна торгівля 2016 рік (торги 15.03.16-24.03.16) – 681 заява.

2. Кількість укладених із суб’єктами господарювання договорів щодо розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі:

  • кількість укладених договорів щодо розміщення об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі – 467;
  • кількість укладених договорів щодо розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі – 230.

3. Обсяг коштів, перерахованих до бюджету міста Києва суб’єктами господарювання від провадження підприємницької діяльності через використання засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі:

Сума коштів, що належить до перерахування в бюджет міста Києва залежала не лише від кількості укладених договорів щодо розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі, а й від інших видів господарської діяльності комунального підприємства «Міський магазин»: роздрібної торгівлі книжковою продукцією, надання послуг з облаштування ярмаркових заходів. Сума коштів, що сплачена в бюджет міста Києва виводилася в залежності від фінансово-господарської діяльності підприємства за відповідний обліковий період: квартал і рік, і не проводилася від суми коштів, отриманих за договорами щодо розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі.

Так за результатами фінансово-господарської діяльності підприємства за 2015 рік КП «Міський магазин» сплатило 4 616 777,39 грн податків та зборів, в т. ч.:

  • до державного бюджету – 2 313 909,23 грн;
  • до бюджету міста Києва – 2 302 868,16 грн;

За січень-квітень 2016 року було сплачено податків і зборів в сумі 2 072 339,17 грн, в т. ч.:

  • до державного бюджету – 748 813,62 грн;
  • до бюджету міста Києва – 1 323 525,55 грн.

4. Кількість суб’єктів господарювання, які провадили підприємницьку діяльність на території міста Києва відповідно до вимог регуляторного акта:

  • шляхом розміщення об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі – 117 суб’єктів господарювання (укладено договори в звітному періоді);
  • шляхом розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі - 56 суб’єктів господарювання (укладено договори в звітному періоді).

5. Прогнозована кількість суб’єктів господарювання, які будуть провадити підприємницьку діяльність на території міста Києва шляхом розміщення об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі та кількість укладених договорів щодо розміщення таких об’єктів – біля 1000.

Орієнтовна кількість договорів, що будуть укладені у 2016 році за результатами торгів на право розміщення об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі – 347.

6. Прогнозована кількість суб’єктів господарювання, які будуть провадити підприємницьку діяльність на території міста Києва шляхом розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та кількість укладених договорів щодо розміщення таких засобів – біля 1000.

Орієнтовна кількість договорів, що будуть укладені у 2016 році за результатами торгів на право розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі – 119.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначення цілей

Реалізація регуляторного акта дозволила врегулювати питання провадження підприємницької діяльності шляхом використання засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі, упорядкувати розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мереж та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі на території міста Києва.

Ступінь досягнення цілей є високим, оскільки в зазначеному розпорядженні досягнуто всіх цілей прийняття акту. На підставі періодичного відстеження результативності дії акта можна зробити висновок про його результативність.

10. Заходи, за допомогою яких будуть здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта

Періодичні відстеження результативності регуляторного акта.

Перейти до спискуВерсiя для друку