Інформація про діяльність заступника Голови ГР Антонюка А.С. та закріплених відповідних комісій

19 квітня 2011 р.

Представники Громадської ради при КМДА взяли участь у заході із вшанування 25-их роковин Чорнобильської трагедії

У Національній опері України 19 квітня 2011 р. у рамках заходів із вшанування 25-их роковин Чорнобильської трагедії відбувся Концерт-реквієм.

На Концерті-реквіємі були присутні Президент України Віктор Янукович, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Генеральний секретар ООН Бан Кі Мун, Глави делегацій країн-учасниць Київського саміту з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії.

У заході із вшанування 25-их роковин Чорнобильської трагедії в Національній опері України взяли участь також представники Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, зокрема, Голова правління Громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк, Виконавчий директор Міжнародної громадської організації «Міжнародна економічна фундація» Микола Черненко та ін.

18 травня 2011 року

Заступник голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк взяв участь в зустрічі з Головою Київської міської державної адміністрації О. Поповим

18 травня 2011 року в Київській міській державній адміністрації відбулася зустріч Голови КМДА Олександра Попова з керівництвом Громадської ради при КМДА. Звертаючись до присутніх, О. Попов зазначив, що Київська міська державна адміністрація вітає створення Громадської ради. Він також висловив впевненість, що співпраця між КМДА і Громадською радою буде дуже активною і ефективною.

«Я глибоко переконаний, для того, щоб приймати правильні та виважені рішення стосовно майбутнього нашого міста, необхідно налагодити конструктивний діалог із киянами. Сподіваюся, що Громадська рада не лише об’єднає представників різних організацій задля розвитку та процвітання Києва, а й стане для київської влади першим критиком та надійним помічником у розробці та реалізації міських програм», – сказав Олександр Попов

Також він зазначив, що наприкінці травня Київська міська державна адміністрація разом із провідними експертами завершує роботу над проектом Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року, який буде винесено на загальне обговорення та закликав членів Громадської ради долучитись до обговорення проекту документу.

«Я переконаний, що члени Громадської ради зможуть дати не тільки суспільну, а й фахову оцінку проекту Стратегії розвитку міста, адже Рада об’єднує представників різних напрямків діяльності. Пропозиції, які ви надасте будуть обов’язково враховані в остаточному документі Стратегії. Нам дуже важлива думка киян, адже саме їм вирішувати, яким має бути Київ через 15 років», – наголосив Олександр Попов.

Заступник голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк, виступаючи під час зустрічі з Головою КМДА О. Поповим зазначив, що станом на сьогодні в Громадській раді при Київській міській державній адміністрації є сформована більшість, яка налаштована на ефективну співпрацю з КМДА та вітає конкретні кроки з наведення порядку в місті Києві, які здійснює Голова КМДА Олександр Павлович Попов та його команда.

А. Антонюк також повідомив, що з метою налагодження ефективної взаємодії міської влади і Громадської ради, як консультативно-дорадчого органу при КМДА, розроблений проект Декларації про принципи взаємодії, який відображає бачення механізму співпраці Громадської ради та Київської міської державної адміністрації.

В своєму виступі він зупинився на двох ключових пунктах проекту Декларації, а саме:

Пункт 3 — щодо налагодження дієвого зворотного зв’язку з громадськістю шляхом акумулювання звернень та пропозицій киян. Коментуючи цей пункт, А. Антонюк зазначив, що в зв’язку з ліквідацією в місті Києві районних рад, велика частина киян не має можливості оперативно донести свої пропозиції, зауваження чи скарги до керівництва міста. На думку А. Антонюка, Громадська рада готова здійснювати прийом громадян, проводити моніторинг і узагальнення звернень та пропозицій киян, а також виробляти на цій основі рекомендації керівництву КМДА щодо важливих питань життєдіяльності столиці.

Пункт 5 — щодо розробки механізму взаємодії керівництва КМДА з керівництвом Громадської ради, а також порядку співпраці постійних комісій Громадської ради з відповідними управліннями КМДА. А. Антонюк запропонував запровадити регулярні зустрічі керівництва КМДА та Правління Громадської ради (не рідше одного разу на квартал), а раз на місяць — робочі зустрічі постійних комісій Громадської ради з представниками відповідних управлінь КМДА.

На думку А. Антонюка, запропонований механізм співпраці Громадської ради та КМДА, відображений в проекті даної Декларації, дасть можливість покращити та вивести на новий рівень взаємодію міської влади з громадськістю столиці.

Заступник голови Громадської ради при КМДА Андрій Антонюк зазначив, що в даний момент йде переговорний процес з тими громадськими організаціями міста Києва, які не увійшли до складу Громадської ради при КМДА, але налаштовані на конструктивну співпрацю з Громадською радою та керівництвом міста.

«Протягом 2-3 місяців ми плануємо додатково залучити 150-200 громадських організацій міста Києва до активної співпраці з Громадською радою. Сподіваюся, що взаємодія Громадської ради та широкого кола громадських організацій міста Києва з керівництвом столиці дасть можливість налагодити системний діалог КМДА з громадськістю міста Києва та підвищить якість підготовки рішень з важливих питань життєдіяльності столиці з урахуванням громадської думки киян» — заявив А. Антонюк.

За результатами зустрічі Голови КМДА Олександра Попова з керівництвом Громадської ради при Київській міській державній адміністрації була підписана Декларація про принципи взаємодії та напрямки діяльності Громадської ради та КМДА.

В зустрічі також взяли участь Заступник голови КМДА О. Пузанов, Начальник Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю М. Хонда, Голова Громадської ради при КМДА В. Сирота, Заступники голови Громадської ради при КМДА О. Боярчук, М. Гончаренко, М. Черненко, Голови Постійних комісій Громадської ради при КМДА, представники ЗМІ.

31 травня 2011 року

Заступник голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк взяв участь в обговоренні проекту «Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року»

В рамках розробки проекту «Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року» в Колонному залі Київської міської державної адміністрації 31 травня 2011 року відбулось публічне обговорення проекту документу із представниками бізнес-кіл, банків, інвестиційних компаній, міжнародних та українських фінансових організацій та фондів, наукових інститутів, громадських організацій. Зокрема, бачення перспектив розвитку міста, яке було розроблено Консорціумом виконавців, представив Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Він зазначив, що у Стратегії розглянуто два варіанти розвитку економіки міста. Перший є інерційним і відповідає поточним тенденціям із середнім темпом зростання економіки 5,7% у рік. Другий сценарій, який був запропонований як основний, передбачає подвоєння економічного благополуччя міста та його мешканців до 2025 року, що буде забезпечене зростанням економіки в середньому на 6,5% у рік. Що, у свою чергу, дозволить Києву через 15 років вийти на один рівень з розвиненими столицями Східної Європи як за показниками економічного добробуту, так і за комфортністю проживання.

«Для залучення фінансових ресурсів в економіку міста, у першу чергу необхідно створити сприятливий інвестиційний клімат для закордонних та українських інвесторів. Зокрема, в наших планах – спрощення дозвільної системи, впровадження електронного уряду та налагодження ефективної співпраці з інвесторами через державно-приватне партнерство», – зазначив Олександр Попов.

Також він додав, що вже незабаром по кожному із пріоритетних напрямків розвитку, які закладені в Стратегії розвитку м. Києва, буде розроблено ряд проектів, які будуть запропоновані потенційним інвесторам.

За словами Директора Фонду «Ефективне управління» Наталії Ізосімової, успіх реалізації Стратегії залежить, перш за все, від чіткого фокусу на пріоритетах, а саме жорсткого та дисциплінованого відбору найважливіших ініціатив для кожного етапу її втілення. Адже від успіху реалізації Стратегії розвитку столиці залежить не тільки процвітання столиці та добробуту її жителів, а й економічне зростання країни в цілому, оскільки частка Києва в економіці України дуже велика.

«Завдання Стратегії – визначити вектор розвитку столиці на наступні 15 років, і ми переконані, що за цей час Київ повинен перетворитися на європейську столицю з високим рівнем розвитку економіки і якості життя», – підкреслила Наталія Ізосімова.

Заступник голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк, який взяв участь в обговоренні проекту «Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року» вважає, що розвиток столиці — дуже масштабне завдання, адже Київ за своїм економічним потенціалом, кількістю населення та туристичною привабливістю можна порівняти з деякими невеликими європейськими державами.

«Києву є чим пишатися і є на чому будувати свою Стратегію розвитку. Високоосвічені мешканці столиці, які мають якісну освіту, розвинута економіка, значний фінансовий ресурс, багата історично-культурна спадщина — тільки декілька істотних факторів розвитку, які необхідно задіяти. На мою думку, проект «Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року» буде успішним, адже він не будується на принципі «наздогнати та перегнати», а заснований на використанні потенціалу в розвитку столиці та досягнення цільових показників зростання» — заявив А. Антонюк, коментуючи проект Стратегії.

16 червня 2011 року

Заступник голови Громадської ради при КМДА Андрій Антонюк взяв участь в розширеному засіданні Постійної комісії з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва ГР при КМДА

16 червня 2011 року відбулось розширене засідання Постійної комісії з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва Громадської ради при КМДА за участю представників правління восьми Громадських рад при районних державних адміністраціях міста Києва. Засідання було присвячене розробці механізму контролю та впровадженню стратегії розвитку районів міста Києва та столиці зі сторони громадськості.

Учасники розширеного засідання запропонували Голові Київської міської державної адміністрації О. Попову створити спільну Координаційну раду із представників Начальників Головних управлінь КМДА або їхніх заступників, Голів та Заступників голів районних державних адміністрацій у місті Києві, а також представників Громадських рад при РДА у м. Києві та Громадської ради при КМДА з метою ефективного сприяння впровадження стратегії розвитку районів міста та столиці, дієвої та ефективної взаємодії між Київською міською, районними державними адміністраціями та громадськістю столиці.

Заступник голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк, який взяв участь в розширеному засіданні Постійної комісії з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва Громадської ради при КМДА зазначив, що ця зустріч засвідчила приклад конструктивної співпраці різних інститутів громадянського суспільства Києва. Він наголосив, що Громадська рада при КМДА та громадські ради при районних державних адміністраціях м. Києва активно обговорюють Стратегію розвитку Києва до 2025 року та готові долучитися до спільного вироблення практичних кроків щодо розробки та реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

«Залучення широкого кола громадськості столиці та професіоналів різних галузей економіки міста Києва дасть можливість якнайповніше врахувати інтереси громади столиці та допоможе максимально ефективно деталізувати та реалізувати план реформування життєдіяльності Києва. На мою думку, спільна робота над Стратегією розвитку Києва до 2025 року та поглиблення партнерських відносин Громадської ради при КМДА та столичної влади дасть можливість закласти міцний фундамент для ефективної реалізації Стратегії, адже головна мета цього документу — покращення життєвого рівня киян та перетворення Києва на справжню європейську столицю. Я глибоко переконаний, що Громадська рада при КМДА та керівництво Київської міської державної адміністрації докладуть максимальних зусиль для реалізації цієї шляхетної мети» — заявив Андрій Антонюк.

В розширеному засіданні також взяли участь Голова Постійної комісії з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва Громадської ради при КМДА С. Левада, члени Постійної комісії, представники Громадських рад при РДА у м. Києві, а також районних державних адміністрацій столиці.

16 червня 2011 року

Андрій Антонюк взяв участь в засіданні Правління Київської міської організації роботодавців

16 червня 2011 року відбулося розширене засідання правління Київської міської організації роботодавців, присвячене підготовці Плану заходів щодо розвитку промисловості м. Києва; підготовці до засідання міської Тристоронньої соціально-економічної ради з питань організації та проведення тендерів у м. Києві; участі у проведенні круглого столу «Спільними зусиллями до стабільної країни» та ін.

В засіданні Правління КМОР взяли участь члени Правління Київської міської організації роботодавців, у тому числі Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк, члени Ревізійної комісії КМОР, члени Київської міської організації роботодавців, а також керівники міського та обласного центрів зайнятості, Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА, міської ради профспілок, обласної організації роботодавців, Київської торгово-промислової палати, Федерації роботодавців м. Києва, Громадської ради при КМДА, представники ЗМІ.

Голова правління Київської міської організації роботодавців Іван Голодівський, виступаючи на засіданні Правління КМОР зазначив, що промислові підприємства міста в своїх перспективних бізнес-планах повинні приділити особливу увагу енергозбереженню, шляхам оптимізації розміщення земельних ділянок, інноваційним технологіям, виробництву імпортозамінної продукції, створенню нових робочих місць, забезпеченню зростання заробітної плати, покращенню екологічного стану підприємств та збільшенню надходжень до бюджету міста Києва.

Заступник голови Громадської ради при КМДА, член Правління КМОР Андрій Антонюк проінформував учасників засідання про цілі і завдання Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, розповів про основні аспекти Декларації про принципи взаємодії та напрямки діяльності Громадської ради при КМДА та Київської міської державної адміністрації, а також закликав присутніх взяти активну участь в обговоренні Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

20 червня 2011 року

Андрій Антонюк увійшов до складу Ініціативної групи з розробки пропозицій стосовно «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки»

20 червня 2011 року в Конференц-залі Київської торгово-промислової палати відбулося засідання, на якому була створена Ініціативна група з розробки пропозицій стосовно «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки». Учасники засідання також обговорили низку важливих питань, пов’язаних з формуванням та розробкою пропозицій щодо подальшого розвитку та модернізації промисловості столиці.

На початку засідання Президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський виступив з інформацією щодо стану промисловості в м. Києві та окреслив низку заходів стосовно підвищення ефективності промислового виробництва в столиці України. За його словами, протягом останніх років частка промисловості у валовому регіональному продукті Києва знизилась з 75 до 19 відсотків, що викликає значне занепокоєння серед промисловців та підприємців столиці. В той самий час частка промисловості у ВРП таких міст, наприклад, як Москва, Санкт-Петербург та Новосибірськ складає в середньому 30%.

М. Засульський запропонував учасникам засідання створити Ініціативну групу з розробки пропозицій стосовно «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки», залучити до роботи над цим важливим документом знаних фахівців, а також до 20 липня 2011 року підготувати та надати Київській торгово-промисловій палаті пропозиції щодо «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки».

Заступник голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк подякував Президенту Київської торгово-промислової палати М. Засульському за активну участь в розробці «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки» та проінформував присутніх про основні напрямки роботи Громадської ради при КМДА. Він, зокрема, зазначив, що в «Стратегії розвитку Києва до 2025 року», що винесена на громадське обговорення Головою КМДА Олександром Поповим на даний момент не приділено значної уваги розвитку промисловості столиці. З огляду на це А. Антонюк звернувся до учасників Ініціативної групи з розробки пропозицій стосовно «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки» з пропозицією взяти активну участь в обговоренні та доопрацюванні «Стратегії розвитку Києва до 2025 року», адже в Ініціативній групі представлені відомі промисловці та підприємці столиці, які внесли значну лепту в розвиток промисловості столиці.

«Промисловість міста Києва є дуже важливою галуззю економіки столиці, адже на промислових підприємствах працює велика кількість киян, виробляється український національний продукт та розвиваються передові технології. На жаль, згідно зі статистичними даними, за останні роки відбулося різке зменшення кількості робочих місць в промисловому секторі столиці: якщо в 1990 році в промисловості Києва працювало 452 тис. осіб, в 2006 році — 131 тис., то в 2010 році — лише 102 тис. киян. Я глибоко переконаний, що розробка та реалізація ефективної промислової політики допоможе відновити втрачений промисловий потенціал столиці, закладе міцний фундамент для модернізації економіки міста Києва, створить нові робочі місця в реальному секторі економіки столиці, що в свою чергу дасть нові надходження до міського бюджету та дозволить вирішити проблемні питання в соціально-економічному розвитку Києва» — заявив А. Антонюк.

Голова Постійної комісії з питань промислової політики Громадської ради при КМДА, Голова правління ЗАТ «Полюс» Анатолій Карпенко розповів учасникам засідання про першочергові завдання Громадської ради при КМДА з розвитку промислового потенціалу столиці. Він закликав учасників засідання взяти активну участь в обговоренні та розробці «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки». Зі свого боку він запропонував учасникам Ініціативної групи долучитися до роботи Постійної комісії з питань промислової політики Громадської ради при КМДА та спільно доопрацювати «Стратегію розвитку Києва до 2025 року» з огляду на перспективи розвитку промислового потенціалу столиці.

Наприкінці засідання члени Ініціативної групи з розробки пропозицій стосовно «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки» ухвалили наступні рішення:

1) Підтримати пропозицію Громадської ради при КМДА з розробки «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки»;

2) Створити робочу групу по узагальненню та редагуванню пропозицій стосовно розробки «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки»;

3) Звернутися з проханням до керівників Комітетів підприємців при Київській ТПП включити в план роботи цих Комітетів обговорення «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки»;

4) Просити Голову Київської міської організації роботодавців Івана Голодівського обговорити «Основні положення промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки» та до вересня 2011 року передати в робочу групу пропозиції і зауваження, що виникнуть під час обговорення;

5) Робочій групі врахувати пропозиції і зауваження, що надійдуть в ході обговорення «Основних положень промислової політики міста Києва на 2012-2025 роки» та остаточну редакцію цього документа передати Громадській раді при КМДА до жовтня 2011 року.

В засіданні також взяли участь Начальник Головного управління промислової політики КМДА Олександр Дудко, Голова ради директорів м. Києва Олександр Осадчий, Генеральний директор ВАТ «Релсіс» Віталій Бучнєв, Голова правління ЗАТ «Фанери та плити» Паладій Горбатюк, Директор Інституту технічної теплофізики НАНУ Анатолій Долинський, Директор Державного НДІ будівельних конструкцій Петро Кривошеєв, Голова правління ПАТ «Київполіграфмаш» Володимир Максименко, Генеральний директор ВАТ «Комбінат будіндустрії» Валерій Нестеров, Голова наглядової ради ЗАТ «Коммаш» Микола Іващенко, Голова правління ВАТ «Завод “Радар”» Віталій Майстренко, Заступник голови правління ВАТ «Макаронна фабрика» Василь Швець, партнер ТОВ «Інтегрітес» Олександр Алексеєнко та інші.

01 липня 2011 року

Заступник голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк взяв участь у всеукраїнській конференції «Громадські Ради в Україні: як забезпечити ефективність»

Основною метою заходу було обговорення результатів формування громадських рад при органах державної влади та вироблення ефективних інструментів їх роботи відповідно до вимог Постанови КМУ від 03.11.2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні те реалізації державної політики». У конференції взяли участь понад 80 представників громадських рад та органів державної влади (обласні та міські державні адміністрації, міністерства, відомства тощо) з усіх регіонів України, у тому числі Заступники голови Громадської ради при КМДА Андрій Антонюк та Микола Черненко.

Порядок денний конференції включав в себе: Презентацію та обговорення результатів моніторингу формування громадських рад при органах державної влади відповідно до вимог Постанови КМУ від 03.11.2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні те реалізації державної політики»; Майстер-класи, присвячені кращим зразкам організації роботи громадських рад; Обговорення визначених учасниками питань щодо формування та налагодження діяльності консультативно-дорадчих органів у форматі «відкритого простору» та ін.

Учасники конференції обговорювали важливі питання, пов’язані з діяльністю громадських рад, зокрема: Активізація діяльності та ротація членів громадських рад; Дієві способи залучення організаційно-фінансових ресурсів для забезпечення діяльності громадських рад; Наявність правових колізій в роботі ГР; Поглиблення співпраці громадських рад з органами державної влади; Шляхи підвищення ефективності роботи громадських рад.

Наприкінці конференції учасники заходу ухвалили Резолюцію конференції «Громадські ради в Україні: як забезпечити ефективність?» в якій, зокрема, йдеться про те, щоб:

Звернутися до Кабінету Міністрів України із вимогою провести у вересні-жовтні 2011 року на виконання пункту 6 Постанови КМУ від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» зустріч голів громадських рад, утворених при центральних органах виконавчої влади, обласних державних адміністраціях, Раді Міністрів Автономної Республіки Крим, Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях із керівництвом Уряду;

Звернутися до Прем'єр-міністра України із проханням забезпечити створення протягом трьох місяців громадських рад відповідно до Типового положення про громадську раду, затвердженого Постановою КМУ від 03.11.2010 № 996, при усіх центральних органах виконавчої влади;

Звернутися до Прем'єр-міністра України із проханням забезпечити виконання вимог пункту 16 Типового положення про громадську раду, затвердженого Постановою КМУ від 03.11.2010 № 996, щодо створення та наповнення рубрик «Громадська рада» на офіційних веб-сайтах органів виконавчої влади;

Звернутися до Прем'єр-міністра України та керівників органів виконавчої влади із проханням забезпечити належні матеріально-технічні та кадрові ресурси для діяльності структурних підрозділів, відповідальних за зв'язки із громадськістю.

Виступаючи на конференції, Заступник голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк зазначив, що головна функція громадських рад при органах державної влади полягає в налагодженні ефективної взаємодії між владою та інститутами громадянського суспільства для вирішення першочергових суспільних проблем. За його словами, в даний час необхідно формувати спільний порядок денний інститутів громадянського суспільства у тісній взаємодії із органами виконавчої влади для досягнення головної мети — подальшої розбудови громадянського суспільства в Україні.

05 липня 2011 року

Андрій Антонюк в коментарі для газети «Хрещатик» закликав долучитися до роботи Громадської ради при КМДА широке коло представників інститутів громадянського суспільства столиці

В газеті Київської міської ради «Хрещатик» від 05 липня 2011 р. опублікована стаття Ірини Щербатої «Голос громади звучатиме у владі», присвячена роботі Громадської ради при Київській міській державній адміністрації. В статті йдеться про те, що Громадська рада при КМДА покликана відновити втрачений зв’язок мешканців міста зі столичними чиновниками.

«У зв’язку з ліквідацією районних рад багато киян втратили можливість оперативно доносити свої пропозиції до керівництва міста. Щоб налагодили зв’язок громадськості з владою, Кабінет Міністрів 3 листопада 2010 року видав постанову № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», згідно з якою центральні та місцеві органи виконавчої влади протягом трьох місяців мали утворити громадські ради. Так, уже з березня цього року при КМДА почала формуватися Громадська рада, куди ввійшли представники різноманітних громадських організацій, головне завдання яких — системно взаємодіяти з КМДА на благо киян» — пише І. Щербата.

Заступник голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк в коментарі для газети Київської міської ради «Хрещатик» закликав долучитися до роботи Постійних комісій Громадської ради при КМДА людей, які не увійшли в раду, але є спеціалістами відповідного напрямку діяльності.

«За потреби створимо тимчасові комісії, експертні та ініціативні групи Громадської ради при КМДА для проведення окремих заходів та підготовки деяких питань, які і розглядатимемо на засіданнях. На них запросимо представників КМДА, інститутів громадянського суспільства, експертів, фахівців відповідного напрямку діяльності, що не є членами громадської ради (з правом дорадчого голосу)», — розповів газеті «Хрещатик» А. Антонюк.

26 липня 2011 року

Заступник Голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк виступив на засіданні Ради Київської Торгово-Промислової Палати

26 липня 2011 року в Конференц-залі Київської Торгово-Промислової Палати відбулося засідання Ради Київської ТПП, присвячене розгляду інформації про роботу Київської Торгово-Промислової Палати в I півріччі 2011 року. На засіданні Ради Київської ТПП також були розглянуті «Основні напрями розвитку діяльності Київської Торгово-Промислової Палати з 2011 по 2015 роки».

Зокрема, Президент Київської ТПП Микола Засульський зазначив, що головна мета «Основних напрямів розвитку діяльності Київської Торгово-Промислової Палати з 2011 по 2015 роки» полягає в сприянні економічному й соціальному розвитку Києва, створенню умов для інвестиційно-інноваційної моделі розвитку економіки столиці, подальшому вдосконаленню та запровадженню нових видів послуг, необхідних для розвитку підприємництва, а також розширенню міжнародного та міжрегіонального співробітництва, розвитку науково-виробничих і торгово-економічних зв’язків підприємств міста Києва із зарубіжними партнерами.

Виступаючи на засіданні Ради Київської ТПП, Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» Андрій Антонюк подякував керівництву Київської Торгово-Промислової Палати за підтримку проекту «Основних положень промислової політики м. Києва на 2012-2025 роки» та заявив, що найближчим часом цей документ буде представлений на розгляд Громадської ради при Київській міській державній адміністрації та переданий для подальшого опрацювання в Головне управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА.

В засіданні Ради Київської ТПП також взяли участь члени Київської Торгово-Промислової Палати, керівники промислових підприємств, представники малого та середнього бізнесу столиці.

 

03 серпня 2011 року

Заступник Голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк підтримав проект «Стратегії розвитку транспорту та транспортної інфраструктури міста Києва до 2025 року»

В актовому залі КП «Київський метрополітен» 03 серпня 2011 року відбулося громадське обговорення проекту «Стратегії розвитку транспорту та транспортної інфраструктури міста Києва до 2025 року». В громадському обговоренні проекту Стратегії взяли участь Заступник Начальника Головного управління транспорту та зв’язку КМДА Б. Тимченко, Генеральний директор КП «Київпастранс» М. Ламбуцький, Генеральний директор КК «Київавтодор» Г. Глінський, Начальник КП «Київський метрополітен» В. Федоренко, Заступник Голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк, представники громадськості.

Виступаючи під час громадського обговорення проекту «Стратегії розвитку транспорту та транспортної інфраструктури міста Києва до 2025 року», Заступник Голови Громадської ради при КМДА, Голова правління громадської організації «Нова солідарна Україна» А. Антонюк зазначив, що він вітає появу проекту «Стратегії розвитку транспорту та транспортної інфраструктури міста Києва до 2025 року», яка розвиває та поглиблює ідеї проекту «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року».

«Я особисто, як і значна частина громадськості столиці вітаємо розробку проекту «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року». Громадськість столиці позитивно сприйняла ініціативу Голови КМДА Олександра Павловича Попова щодо підготовки цього важливого для подальшого розвитку міста Києва документа. На мою думку, мудрість сьогоднішнього керівника столиці полягає в тому, що він, займаючись сьогодні великим об’ємом важливих справ, пов’язаних з управлінням найбільшим українським мегаполісом, планує майбутнє столиці на десятки років вперед, залучаючи до цього процесу широке коло громадськості міста Києва. Яскравим прикладом цього є те, що крім базового проекту «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року», який багато хто намагається критикувати як дуже загальний та неконкретний документ, столична влада розробила та запропонувала для громадського обговорення також проект «Стратегії розвитку транспорту та транспортної інфраструктури міста Києва до 2025 року», який дуже детально та фахово прописує перспективний план розвитку транспортної галузі столиці на багато років вперед» — заявив Андрій Антонюк.

У своєму виступі Заступник Голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк відмітив, що 01 серпня 2011 року відбулося засідання Постійної комісії з питань транспорту та зв’язку Громадської ради при КМДА, на якому були ухвалені пропозиції та доповнення до проекту «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року» щодо подальшого розвитку транспортної галузі столиці. Він також заявив, що для успішної реалізації Стратегії потрібна політична воля, бажання та необхідне фінансове забезпечення. На жаль, саме відсутність політичної волі та брак коштів завадив реалізації не одного гарного плану або стратегії розвитку столиці протягом останніх десятиліть.

«Зі свого боку, як Заступник Голови Громадської ради при КМДА, я б рекомендував столичній владі зосередити свою увагу та фінансовий ресурс на реалізації стратегічно важливих інфраструктурних проектів, зокрема: розвитку метрополітену, трамвайного та тролейбусного транспорту, будівництву автодоріг та транспортної інфраструктури тощо. А реалізацію таких проектів, як організація автобусних, маршрутних та таксомоторних перевезень, облаштування зупинок міського автотранспорту, організація сучасних автостоянок та паркінгів на конкурсній основі передати приватним компаніям, які мають багаторічний досвід роботи та готові інвестувати в транспортну інфраструктуру міста власні кошти. Це дасть можливість вирішити проблемні питання функціонування транспортної інфраструктури столиці за рахунок приватного капіталу, заощадити бюджетні кошти, створити нові робочі місця та перетворити Київ на справжню європейську столицю» — наголосив А. Антонюк.

За результатами громадського обговорення було ухвалено рішення підтримати проект «Стратегії розвитку транспорту та транспортної інфраструктури міста Києва до 2025 року» та схвалити проект «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року».

11 серпня 2011 року

Представники КМДА перевірили хід виконання санітарно-екологічної програми «Відходи виробництва та споживання - у господарський обіг!»

Стан санітарної очистки столиці викликає справедливу критику як з боку громадськості, так і з боку керівництва КМДА. Для з’ясування причин, що призвели до сучасного незадовільного стану речей, 11 серпня 2011 року було перевірено підприємство «Київміськвторресурси», на території якого відбулася нарада, присвячена стану виконання санітарно-екологічної програми Київської міської державної адміністрації «Відходи виробництва та споживання - у господарський обіг!», в якій взяли участь Начальник Головного Управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА О. Дудко, Голова правління Київської міської організації роботодавців І. Голодівський, Заступник Голови Дніпровської РДА В. Муренко, Заступник Голови Громадської ради при КМДА А. Антонюк, директор підприємства «Київміськвторресурси» О. Малахова-Чуднер, Віце-президент Асоціації «Екопульс» І. Завірюхін.

Учасники наради акцентували увагу на тому, що в Україні протягом останнього часу продовжується прогресуюче накопичення відходів як у промисловому, так і в побутовому секторах. Не є виключенням і місто Київ. Розрив між прогресуючим накопиченням відходів і заходами, спрямованими на запобігання їх утворенню, загрожує не тільки поглибленням екологічної кризи, а й загостренням соціально-економічної ситуації в цілому. Звідси — необхідність подальшого удосконалення та розвитку з урахуванням вітчизняного та світового досвіду всієї правової, нормативно-методичної та економічної системи поводження з відходами.

Зокрема, Начальник Головного Управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМД<

Перейти до спискуВерсiя для друку