Прийнято рішення про впровадження мікропроектів з покращення умов надання освітніх послуг для громади

23-го грудня відбулося друге засідання Київської міської Спостережної ради Українського фонду соціальних інвестицій, до складу якої входять два представники Громадської ради: Голова Комісії з освіти і науки Марина Бурмака та Голова Комісії з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва Сергій Левада.

На засіданні, що пройшло за Головуванням першого заступника начальника ГУ освіти і науки КМДА Вікторії Чоломбітько та за участю депутата Київради, заступника Голови комісії з освіти і науки Зої Миронової, директора Львівського регіонального представництва УФСІ Сергія Шигірта та соціального консультанта фонду Сергія Кононенка, розглядалися результати фінальних оцінок 4-ох київських мікропроектів фонду. Зокрема, «Покращення умов надання освітніх послуг для громади (першочергові заходи по капітальному ремонту спортивної зали, придбання обладнання, навчання)»:

  • гімназії № 59 Голосіївського р-ну,
  • школи № 196 Святошинського р-ну,
  • шкіл № 252 та № 285 Оболонського р-ну.

Дані мікропроекти реалізуються як сприяння розвитку дитячої спортивної інфраструктури у рамках підготовки України до чемпіонату з футболу Євро 2012.

Кошти, виділені Українським фондом соціальних інвестицій вищевказаним переможцям конкурсу, будуть спрямовані на ремонт покрівель та оздоблення фасадів шкіл, енергозберігаючі заходи у спортзалах, ремонт інженерних мереж та сантехнічні роботи у залах, роздягальнях, тренерських, душових та санвузлах, влаштування стель та підлоги спортзалів, їх внутрішнє оздоблення тощо.

За підсумками розгляду результатів фінальних оцінок, Київською міською Спостережною радою фонду були прийняті рішення про подальше впровадження мікропроектів після проведеної фінальної оцінки.

У рамках вказаних мікропроектів також заплановано проведено навчання з таких програм:

1. Шкільне самоврядування: залучення учнів до питань управління школою.

2. Впровадження соціально орієнтованих проектів у школах.

3. Методи лобіювання та представництва інтересів громади, створення груп представництва.

4. Використання мережі Інтернет та комунікаційних технологій для налагодження ефективної взаємодії з батьками учнів.

Для довідки:

Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є неприбутковою організацією, що створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій.

Загалом на рахунку УФСІ наразі 5 масштабних проектів, у рамках яких по всій території України реалізовано понад 1000 мікропроектів на рівні місцевих громад. Ці мікропроекти спрямовані на відновлення або покращення базових соціальних послуг, на створення інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення. Крім того, проведено велику кількість навчальних і консультаційних заходів, конференцій та семінарів, спрямованих на розвиток потенціалу місцевих громад та представників органів влади.

Донорами УФСІ у різні роки був Світовий банк, Уряд Великої Британії (DFID), Уряд Швеції (Sida), Уряд Японії (JSDF), Уряд Німеччини (KfW), Фонд імені Чарльза Стюарта Мотта, Канадське агентство міжнародного розвитку, Міжнародний фонд «Відродження», Програма розвитку ООН.

Перейти до спискуВерсiя для друку