І Київський форум “Інноваційний простір дошкільної освіти столиці”

29 травня 2012 року у рамках І Київського форуму “Інноваційний простір дошкільної освіти столиці”, було анонсовано про початок проекту, який буде реалізовано Головним управлінням освіти у науки за фінансової підтримки та у співпраці з Міжнародним фондом "Відродження" і компанією Майкрософт. Проект є важливою складовою процесу модернізації та внесення технологічних інновацій в роботу дошкільних навчальних закладів.

Портал буде містити фотографії дитсадків; контактну інформацію; дані про загальну кількість місць у групах; інформацію щодо можливості навчання для дітей з особливими потребами, наявних додаткових освітніх послуг (гуртки, групи з вивчення іноземних мов, логіки тощо).

Введення такої системи та створення спеціального веб-порталу дасть можливість прозоро та швидко здійснювати видачу направлення для зарахування дитини в дошкільний навчальний заклад.

Системи електронного запису до ДНЗ вже працюють у Москві та Варшаві, вони значно полегшують процес планування, контролю та оцінки в системі дошкільного виховання. Очікується, що електронна системи спростить роботу районних управлінь освіти; вивільнить багато бюджетних коштів через економію людських, матеріальних та фінансових ресурсів, необхідних для підготовки звітності за старою, паперовою, формою. Найголовніше, система унормує процес запису до дитсадків, зробить його прозорішим і в такий спосіб зрівняє доступ до якісної дошкільної освіти для дітей, що виховуються в родинах з різним матеріальним статком. Доступ до дошкільної освіти є вкрай важливим для створення рівних можливостей для життєвого старту дітей, особливо тих, які виховуються у незаможних або традиційно уражених родинах. Саме тому, створення можливостей для раннього розвитку дітей в дошкільних освітніх закладає є інвестицію в майбутню робочу силу нації та її економічний розвиток.

Упродовж червня-серпня 2012 року компанія Майкрософт та її партнери розроблять сам технічний продукт, а спеціалісти Головного управління освіти і науки міста Києва наповнять базу даних необхідною інформацією щодо кожного дошкільного навчального закладу столиці. Очікується, що після успішного тестування системи у вересні 2012 року, вона запрацює для киян вже у листопаді цього року.

Перейти до спискуВерсiя для друку