Інформація Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації

Управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації інформує:

У 106 закладах освіти району в серпні місяці поточного року проведено два єдині Дні інформування педагогічних колективів, присвячені 50-річчю від дня польоту в космос першого космонавта українського походження П.Поплвича та 21-й річниці незалежності України.

У серпні 2012 року щовівторка та щочетверга управлінням освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації надавалася адміністративна послуга - видача «Довідки про компенсаційні виплати батькам на дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», на виконання пункту 5 статті 27, пункту 12 статті 30 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.96 № 836 «Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Відділ обліку та розподілу житлової площі надає наступну інформацію:

«Кабінетом Міністрів України підготовлено проект Постанови «Про забезпечення громадян України доступним житлом на умовах оренди з викупом під 3% річних», якою буде затверджений Порядок забезпечення громадян України доступним житлом на умовах оренди з викупом під 3% річних».

Впродовж місяця працівниками відділу проводилася роз’яснювальна робота з мешканцями, які бажають отримати житло на запропонованих умовах.

8 серпня відбулася розширена зустріч з мешканцями району в приміщенні райдержадміністрації за участю представників Київської міської державної адміністрації, Шевченківської райдержадміністрації, а також представників банків, які беруть участь в іпотечному кредитуванні. Мешканці району отримали детальну інформацію та роз’яснення щодо отримання доступного житла на умовах оренди з викупом під 3% річних.

Управління праці та соціального захисту населення інформує:

Забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями є одним із напрямків роботи Управління праці та соціального захисту населення.

З початку 2012 року через Управління інваліди та діти-інваліди усіх нозологій були забезпечені реабілітаційними засобами, а саме:

- милиці - 77 чол.;

- палиці - 113 чол.;

- видано направлень на виготовлення протезів - 414 чол.

Як відомо, 5 квітня цього року Кабінет Міністрів України своєю постановою № 321 затвердив новий Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів, інших категорій населення та Перелік таких засобів.

За новим Порядком інваліди будуть забезпечуватися засобами реабілітації за індивідуальною заявкою.

З метою ознайомлення громадськості з новим Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів, інших категорій населення, 9 серпня 2012 року під головуванням першого заступника Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Давиденка Віктора Івановича відбулися громадські слухання на тему: «Забезпечення вразливих категорій населення технічними засобами реабілітації в контексті реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича», в яких взяли участь мешканці району, серед яких голови рад ветеранів в розрізі мікрорайонів.

З метою підвищення якості і ефективності надання соціальних послуг в районі проводиться робота з оформлення «Картки киянина».

Так, станом на 31.08.2012 зареєстровано 822 звернення відповідних категорій громадян. Отримали картки 433 чоловік (багатодітні родини, соціальні працівники, особи, які здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, особи, які не мають права на пенсію).

В даний час продовжується роз’яснювальна робота серед пенсіонерів району, на яких не поширюється загальнодержавна пільга на проїзд в комунальному транспорті з запрошенням їх до відділу субсидій Управління праці та соціального захисту населення для оформлення та отримання «Картки киянина».

Відділ роботи зі зверненнями громадян інформує: за серпень 2012 року Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією отримано 380 усних та письмових звернень.

На електронну пошту Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації надійшло 20 звернень

Головою Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації розглянуто на особистому прийомі громадян 4 звернення та 2 звернення, з якими мешканці звернулися під час гарячої телефонної лінії.

Заступника голови розглянуто на особистому прийомі громадян 27 звернень.

Працівниками відділу роботи із зверненнями громадян прийнято більше 100 мешканців.

У зверненнях, які надійшли на розгляд до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації порушено 673 питання.

Статистичний аналіз змісту звернень дає можливість визначити найгостріші проблемні питання, які порушують громадяни у своїх заявах, скаргах та пропозиціях, а саме:

 

Питання

Кількість

1

Житлово – комунального господарства

495

2

Житлові

51

3

Дотримання законності та правопорядку

43

4

Торгівлі та побутового обслуговування

23

5

Соціального захисту

7

6

Промисловості та будівництва

14

7

Питання праці

8

8

Питання транспорту

10

 

У розрізі питань щодо задоволення та вирішення проблем мешканців району проведений статистичний аналіз показує:

Результат розгляду

Кількість

1

Роз’яснено

165

2

Задоволено

13

5

Пересилається, повернуто

2

 

Станом на 31.08.2012 року всі звернення, які надійшли на розгляд до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, виконані без порушення термінів виконання. Не зафіксовано також повторних звернень.

Управління культури інформує:

В серпні 2012 року бібліотека ім. М. Костомарова продовжувала роботу щодо популяризації можливостей Пункту доступу громадян до інформації органів влади: зареєструвавшись на Твітері і таким чином приєдналась до сторінки мережі ПДГ та новин Верховної Ради, що дає можливість отримувати інформацію від вищих органів влади.

Читачі ЦРБ ім. Є.Плужника та бібліотеки ім. М.Костомарова мають змогу на стендах «Новини району» ознайомитись з даними про «Рейтингову оцінку діяльності Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації» за І півріччя 2012 року.

Підготовлена експрес – листівка до програми «Доступне житло».

Відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю інформує, що Шевченківський район завжди перебуває у епіцентрі суспільно-політичних подій республіканського, міського та районного масштабів. Адміністрація тільки за серпень 2012 року отримала 58 письмових повідомлень та заявок стосовно проведення масових заходів від громадських об’єднань та політичних партій на території нашого району.

Завдяки ефективній діяльності районної влади, направленої на розвиток демократії та залучення громадськості до участі у суспільно-політичному житті було досягнуто того, що в районі склалася стабільна і прогнозована ситуація.

Перейти до спискуВерсiя для друку