Головна  →  Новини  →  14 лютого 2012, 11:33

Правоохоронні органи готуються до ЄВРО 2012

У Міністерстві внутрішніх справ України поінформували про підготовку правоохоронних органів до ЄВРО 2012, зокрема, і у Києві.

Так, на базі МВС України створений Міжнародний центр поліцейського співробітництва, що буде складатися з двох частин. До першої увійдуть українські правоохоронці та представники органів влади, до другої – представники поліцейських структур країн-учасниць чемпіонату, транзитних та сусідніх держав. Передбачається, що за час діяльності Міжнародного центру участь у його роботі візьмуть близько 100 представників іноземних правоохоронних органів. На них переважно покладатиметься координація організованого пересування та розміщення на території України груп уболівальників з їхніх країн, а також надання консультативної допомоги українським колегам-правоохоронцям.

Крім того, у рамках рекомендацій УЄФА передбачається, що міліція забезпечуватиме правопорядок на території, прилеглій до спортивних споруд, та навколо так званих фан-зон, де будуть розміщуватися групи іноземних уболівальників.

Аби допомогти іноземним гостям, а також запобігти можливим правопорушенням з їхнього боку, наразі розробляються спеціальні інформаційні буклети. Туди включать стислу інформацію про нашу країну, а також основні положення законодавства, що регламентують поведінку у громадських місцях.

Основне навантаження із забезпечення правопорядку на території держави покладатиметься на представників так званих зовнішніх служб: патрульної, бійців спецпідрозділу «Беркут», дільничних інспекторів міліції, інспекторів ДАІ. Працівники органів внутрішніх справ нестимуть службу у цілодобовому посиленому режимі, працюючи у три зміни.

Уже підготовлені зразки форменого одягу працівників тих служб, які забезпечуватимуть правопорядок під час проведення футбольного турніру.

Перейти до спискуВерсiя для друку