Інформація ГУ охорони здоров’я КМДА

У своїй повсякденній діяльності Головне управління охорони здоров’я здійснює постійну роботу з громадськістю, спрямовану на обговорення актуальних питань реалізації державної політики та проектів нормативно-правових актів.

Так, на початку місяця Головним управлінням охорони здоров’я та управліннями охорони здоров’я районних в місті Києві державних адміністрацій з метою інформування населення міста Києва щодо забезпечення лікарськими засобами осіб, хворих на гіпертонічну хворобу, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 25.04.2012 № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» було створено «Гарячу лінію». На веб-сайті Головного управління охорони здоров’я (www.health.kiev.ua) створено рубрику «Гіпертонічна хвороба - референтні ціни», в якій розміщується та постійно оновлюється інформація щодо забезпечення лікарськими засобами зазначеної категорії громадян.

Слід зазначити, що за звітній період на веб-сайті Головного управління охорони здоров’я, крім зазначеної вище рубрики, були створені інші нові рубрики, а саме: «Здобутки медичної галузі» (рубрики «Реформи медичної галузі»), «Здорові діти», «Сімейний лікар»; «Пошук ліків», «Ліки із знижкою», «Обери собі лікаря» (рубрика «Громадянам»).

Керівники структурних підрозділів та головні позаштатні фахівці Головного управління охорони здоров’я беруть активну участь у прямих ефірах телевізійних програм ТРК «Київ»: «Столиця», «Громадська приймальна» (блок «Поради лікаря»), «Столиця з Олександром Поповим» відповідно до визначеної дати виходу в ефір зазначених програм.

У Головному управлінні охорони здоров'я працює телефонна «гаряча лінія» (тел. 278-41-91), куди громадяни цілодобово можуть звертатися з метою вирішення особистих питань стосовно медичного забезпечення.

Завдяки повідомленням через муніципальні засоби масової інформації, веб-сайти Київського міського центру здоров’я (zdorov.com.ua), Головного управління охорони здоров’я (health.kiev.ua), офіційний веб-портал Київської міської влади (kmv.gov.ua) забезпечена належна соціальна реклама зазначених вище заходів з інформуванням населення щодо місця та часу проведення заходів та висвітленням у засобах масової інформації про їх результати.

Так, на офіційному Веб-сайті Головного управління охорони здоров'я (www.health.kiev.ua) та Веб-порталі Київської міської влади для населення міста розміщується та постійно поповнюється інформація щодо діяльності Головного управління охорони здоров'я та закладів охорони здоров`я, зокрема ходу реформування системи охорони здоров’я, окремих показників здоров`я та медичної допомоги населенню м. Києва за поточний та минулий рік, видатних дат та значних подій не тільки в медичній сфері, а і в житті столиці, організації та проведення масових оздоровчих заходів тощо.

Перейти до спискуВерсiя для друку