Звіт по роботі зі зверненнями громадян за 9 місяців 2016 року

Департамент будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» надає довідкові матеріали за дев’ять місяців 2016 року про підсумки проведеної роботи згідно з зазначеним Указом.

У Департаменті будівництва та житлового забезпечення за звітний період опрацьовано 2289 звернень громадян та відбулося 62 особистих прийоми громадян, на яких було прийнято 227 осіб.

На особистих прийомах в Департаменті будівництва та житлового забезпечення громадянам надано аргументовані та вичерпні роз'яснення з поставлених житлових питань.

У 2015 році Київській міській державній адміністрації виділено 23 251 648 грн. на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 № 348.

Для поліпшення житлових умов зазначених категорій громадян Департамент будівництва та житлового забезпечення, в межах виділених коштів, придбав 21 квартиру.

Із зазначеної кількості квартир у звітному періоді 18 квартир надано сім’ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Також квартири надано інвалідам з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 407 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпечення її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок. На реалізацію зазначеної програми з державного бюджету виділено 4 369 050 грн.

Для поліпшення житлових умов учасників антитерористичної операції за вказаною бюджетною програмою Департамент будівництва та житлового забезпечення придбав 3 квартири.

До Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення у звітному періоді Департаментом будівництва та житлового забезпечення передано до районних в місті Києві державних адміністрацій 19 житлових приміщень для вирішення житлових питань працівників зазначеної галузі.

Для поліпшення житлових умов дітей-сиріт Департамент будівництва та житлового забезпечення передав до районних в місті Києві державних адміністрацій 12 житлових приміщень.

У червні 2016 року Департаменту будівництва та житлового забезпечення з державного бюджету виділено 3 300 000 грн. на реалізацію програми КПКВК 2505140 «Забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок». На сьогодні Департамент будівництва та житлового забезпечення придбав 3 квартири для надання їх учасникам антитерористичної операції, на яких поширюється дія зазначеної бюджетної програми.

Працівниками Департаменту будівництва та житлового забезпечення згідно з встановленим графіком проведені планові перевірки щодо виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» у відділах обліку та розподілу житлової площі Шевченківського, Подільського, Печерського, Дніпровського, Деснянського, Святошинського, Оболонського, Дарницького, Солом’янського, Голосіївського районів міста Києва, а також у підпорядкованих Департаменту підрозділах: КП «Житлоінвестбуд-УКБ», КП «Інженерний центр», КП «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд», КП «Житло-сервіс», КП «Спецжитлофонд».

Перейти до спискуВерсiя для друку