Демонтаж на Оболоні є законним – КП «Київблагоустрій»

Нічний демонтаж незаконних тимчасових споруд на Оболонській площі (площі Дружби Народів), 4-6 здійснено на законних підставах. Про це заявив директор КП «Київблагоустрій» Іван Кліпа.

За його словами, демонтовані торгівельні ряди з ролетів і кіосків належали ТОВ «Глорія Трейд».

«Ще рік тому ми намагались провести демонтаж цих незаконних тимчасових споруд, але наразились на шалений спротив із боку найнятих власником невідомих осіб. Близько 150 агресивних хлопців тоді не дали нашим демонтажникам навіть підійти до кіосків. Але сьогодні цю роботу виконував наш офіційний субпідрядник. У нього – власна охорона, покликана блокувати спротив невідомих і захищати демонтажників», – повідомив директор комунального підприємства.

Він підтвердив, що частина персоналу, що здійснювала демонтаж, була у масках.

«Співробітники боялись персональної помсти від власника незаконних споруд. Тому, щоб не дозволити ідентифікувати тих або інших виконавців – бо існувала загроза їхньому здоров’ю та життю – на деяких обличчях були балаклави», – уточнив Іван Кліпа.

Він також додав, що за планом столичної влади, на місті демонтованих незаконних МАФів облаштують сквер із фонтаном, що відображено на розробленому у міськраді проекті благоустрою цієї території.

Нагадаємо, демонтаж на Оболоні здійснено на підставі офіційного доручення на демонтаж, виданого виконавцю Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку