Звіт по роботі зі зверненнями громадян за 2016 рік

Департамент будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» надає довідкові матеріали за 2016 рік про підсумки проведеної роботи згідно з зазначеним Указом та статистичні звіти.

У Департаменті будівництва та житлового забезпечення за звітний період опрацьовано 3091 звернення громадян та відбулося 87 особистих прийомів громадян, на яких було прийнято 339 осіб.

На особистих прийомах в Департаменті будівництва та житлового забезпечення громадянам надано аргументовані та вичерпні роз'яснення з поставлених житлових питань.

У 2015 році Київській міській державній адміністрації виділено 23 251 648 грн на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 № 348.

Для поліпшення житлових умов зазначених категорій громадян Департамент будівництва та житлового забезпечення, в межах виділених коштів, придбав 21 квартиру в житлових будинках №№ 9-в, 11-а, 11-б, 11-в на вулиці Метрологічній в Голосіївському районі міста Києва.

Із зазначеної кількості квартир у звітному періоді 18 квартир надано сім’ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Також 3 квартири надано інвалідам з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 407 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

У 2015 році для поліпшення житлових умов учасників антитерористичної операції за вказаною бюджетною програмою Департамент будівництва та житлового забезпечення придбав 3 квартири в житлових будинках №№ 11-а, 11-в на вулиці Метрологічній в Голосіївському районі міста Києва, які надано зазначеній категорії громадян.

Також для поліпшення житлових умов учасників антитерористичної операції за вказаною бюджетною програмою Департаментом будівництва та житлового забезпечення у 2016 році придбано 5 квартир, які передано до районних в місті Києві державних адміністрацій для прийняття розпоряджень про надання житла та видачі ордерів на заселення житлової площі зазначеній категорії громадян.

У 2016 році для поліпшення житлових умов учасників Революції Гідності та членів їх сімей Департаментом будівництва та житлового забезпечення передано до районних в місті Києві державних адміністрацій 10 квартир.

На виконання доручення Київського міського голови Кличка В.В. для поліпшення житлових умов учасника бойових дій, інтернаціоналіста та сім’ї, що виховує дитину-інваліда передано 2 квартири до Голосіївської та Дніпровської районних в місті Києві державних адміністрацій.

До Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення у звітному періоді Департаментом будівництва та житлового забезпечення передано до районних в місті Києві державних адміністрацій 19 житлових приміщень для вирішення житлових питань працівників зазначеної галузі.

Для поліпшення житлових умов дітей-сиріт Департамент будівництва та житлового забезпечення передав до районних в місті Києві державних адміністрацій 12 житлових приміщень.

Працівниками Департаменту будівництва та житлового забезпечення згідно з встановленим графіком проведені планові перевірки щодо виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» у відділах обліку та розподілу житлової площі Шевченківського, Подільського, Печерського, Дніпровського, Деснянського, Святошинського, Оболонського, Дарницького, Солом’янського, Голосіївського районів міста Києва, а також у підпорядкованих Департаменту підрозділах: КП «Житлоінвестбуд-УКБ», КП «Інженерний центр», КП «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд», КП «Житло-сервіс», КП «Спецжитлофонд», ККУП «Фінансова компанія «Житло-інвест».

Перейти до спискуВерсiя для друку