Головна  →  Новини  →  26 квітня 2012, 15:07

Депутати фракцій «УДАР» та «БЮТ» в Київраді не підтримали рішення, яке надає киянам право контролювати долю Андріївського узвозу

Київрада не змогла затвердити зміни до Статуту територіальної громади міста Києва, якими дозволяється затвердження Статуту вулиці, що має статус пам'ятки містобудування місцевого значення. Доленосне рішення, здатне значно посилити вплив киян на будівництво і навіть ремонт вулиць-пам’яток, не підтримали рішення в повному складі фракції Блоку Юлії Тимошенко й «УДАР» Віталія Кличка. В результаті, саме підтримки опозиційних сил не вистачило для того, щоб рішення було затверджено – проект не добрав 6 голосів.

Нагадаємо, що зміни до Статуту територіальної громади міста Києва, якими дозволяється затвердження Статуту вулиці, що має статус пам'ятки містобудування місцевого значення, дозволили б місту затверджувати статути історичних вулиць-пам'яток. Зокрема, на сьогодні статус пам'ятки містобудування місцевого значення має Андріївський узвіз. Окремий статут цієї вулиці дозволив би киянам безпосередньо контролювати, дозволяти або забороняти будь-які дії на цій вулиці, навіть косметичні ремонти кожного окремого будинку.

Як пояснював голова КМДА Олександр Попов, який є ініціатором проекту, затвердження змін до Статуту міста та створення Статуту Андріївського узвозу дозволило б поставити остаточну крапку у намірах забудовників на будівництво на історичній вулиці.

«Статут Андріївського узвозу заборонить будь-які дії на узвозі, навіть косметичний ремонт, без дозволу громади вулиці чи наглядової ради вулиці», – зазначав Олександр Попов.

Перейти до спискуВерсiя для друку