Головна  →  Анонси подій  →  7 лютого 2017

16 лютого 2017 року у столиці на Оболонській затоці рятувальні служби і громадськість проведуть попереджувальну акцію «Увага! Небезпечний Лід!»

Протягом останніх двох зимових місяців погода мінлива, то морози, то відлига. Як наслідок, річка Дніпро вільна від льоду. Тільки по затоках і на озерах стоїть лід. Місцями він в вимоїнах, крихкий, і тому небезпечний. Багато рибалок люблять зимову риболовлю і чекають лід, як свято. Але не слід при цьому забувати Правила безпеки поведінки на замерзлий водоймі. Адже саме нестійкий лід, ігнорування Правил і стає причиною трагедії.

За відомостями рятувальників, хоч рік тільки почався, але вже встиг забрати з собою не одне людське життя на тонкому льоду зимових водойм.

Водолази повідомили, що такої кількості трагічних випадків, як в цьому році, давно не було. Люди гинуть на воді практично кожен день. Загальні цифри по Україні за зиму - понад 70 загиблих.

Друзі! Людське життя безцінне і не слід ризикувати через декілька штучок виловленої риби.

Рятувальники, рибоохорона, громадськість стурбовані непідготовленістю деяких любителів зимової риболовлі. І тому у профілактичних цілях буде проведена попереджувальна Акція «Увага! Небезпечний лід».

Учасники: Головне управління ДСНС України у м. Києві, аварійно-рятувальна водолазна служба «Київська служба порятунку», Агентство рибного господарства України, Служба екстреної медицини, Лінійний відділ в Річковому порту Київ ГУ МВС України, Асоціація рибалок України, ГО «Еко громада», Громадська рада при КМДА.

Під час Акції інспектори Київського рибоохоронного патруля розкажуть про складний зимовий період для риби. прояснять рибалкам, де дозволена, а де ні аматорська риболовля на столичній акваторії.

Рятувальники ДСНС України у м. Києві та аварійно-рятувальна водолазна служба «Київська служба порятунку» наочно покажуть, як необхідно рятувати людину яка провалилася під лід, як підручними засобами, так і за допомогою професійного обладнання.

Служба екстреної медицини продемонструє прийоми та дії з надання Першої медичної допомоги людині, що побувала в крижаній воді.

Представники громадських організацій роздадуть рибалкам на замерзлому Оболонському заливі Пам'ятки з Правилами безпечної поведінки на льоду.

Такі рейди, інструктаж, навчання з рибалками, допоможе багатьом згодом уникнути екстремальних ситуацій на завмерлому водоймі.

Місце збору учасників заходу: 16 лютого 2017 року 11-00, Оболонська Набережна, вул. Прирічна 5, Водолазна-рятувальна станція КМДА (біля церкви).

Акредитація: тел. (067) 140-01-24 Олександр

Перейти до спискуВерсiя для друку