В Київській міській державній адміністрації відбувся культурний Форум (+ відео)

28 лютого 2017 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації пройшов Форум «Моральне суспільство – шлях до успішного розвитку країни», організаторами якого виступили Комітет з питань культури, моралі, духовності та збереження культурної спадщини Громадської ради при КМДА, Громадська рада при Міністерстві культури України та ВГО «Спілка християнських письменників України».Захід відбувся за підтримки Київської міської державної адміністрації та Міністерства культури.

З привітанням до учасників звернулися представники влади: директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда та депутат Київради, голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха. Привітали Форум також голови Громадських рад при КМДА Михайло Калініченко та Міністерстві культури України Богдан Кожушко.

На Форум завітали представники громадських організацій, культурних установ та окремі особистості, які здійснюють діяльність в сфері культури або опікуються питаннями піднесення її рівня в нашому суспільстві.

Серед відомих імен - режисер Віктор Андрієнко, телеведучі та громадські діячі Петро Мага та Сніжана Єгорова, керівництво цирку «Кобзов», Президент Art Ukraine Fundation Наталія Заболотна, мистецтвознавець та громадський діяч Олена Стебельська, директор публічної бібліотеки ім. Лесі Українки Ольга Романюк, відповідальний секретар національної спілки композиторів Тамара Невінчана, директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе та інші.

Громадські організації та культурні установи представляли цікаві проекти у різних напрямках культури та мистецтва, серед них: арт-об’єднання “Ukrainian Cinema Village», ГО «Центр мистецтв та духовної культури «Образ», ГО «Інститут Сковороди», ГО «Структура», ГО «Кам’яний острів”, ГО «Лісова брама», арт-простір «Скло», ГО «Міжнародний соціально-культурний проект «Джойфест», ГО «Студреспубліка» та багато інших.

Окрім презентації культурних проектів, на Форумі обговорювалися питання внеску громадських організацій та представників культури у розвиток морального суспільства, а також співпраця громадських організацій та діячів культури у спільних проектах.

Під час обговорення вищезазначених тем, учасники Форуму неодноразово підкреслювали важливість того, щоб Форум мав практичні, прикладні наслідки. Для цього було запропоновано, щоб кожен з учасників заходу проаналізував та визначив, що він може запропонувати іншим.

Таким чином, Форум на цьому не завершив свою роботу, а продовжує те, задля чого і був ініційований - визначати спільні шляхи вирішення нагальних питань в сфері культури.

Перейти до спискуВерсiя для друку