Головна  →  Анонси подій  →  15 березня 2017

22 березня в Києві відбудеться масштабний захід з зарибнення Дніпра: «Відродимо славетний Дніпро!»

У Всесвітній день водних ресурсів - 22 березня 2017 року в центрі Києва на Набережній Гідропарку пройде яскравий, масштабний захід з зариблення Дніпра.

Три роки поспіль через складну економічну ситуацію бюджетне фінансування зариблення вітчизняних водойм мінімально. І тому так важливо для столичної акваторії допомога з боку позабюджетних і громадських організацій.

Дніпро втратив власну течію – його перегородили дамбами, перетворивши в каскад водосховищ. Вода в них мало проточна, а це сприяє розростанню водної рослинності, якою покриті сьогодні сотні гектар столичної акваторії.

За рекомендацією вчених для природної біологічної меліорації 22 березня 2017 року буде випущено більш ніж 5 тон молоді рослиноїдних видів риби (товстолобик, білий амур, короп).Кошти на зариблення надав Фонд охорони навколишнього природного середовища України.

У зарибленні візьмуть участь діти-переселенці, учні 5 Київської школи, що знаходиться під патронатом Соціального Центру Української православної церкви Київського патріархату та особисто Святішого Патріарха Філарета. А також діти з багатодітних родин. Ці діти з нелегкою долею, зіткнулися в свої юні роки з болем, вони зможуть, загадавши своє найпотаємніше бажання випустити «золоту рибку» в столичні води. Під час зариблення краєзнавці Національного еколого-натуралістичний Центру Міністерства освіти України та Всеукраїнська екологічна Ліга проведуть пізнавальний Зелений урок. На дітей чекає яскраве Свято «День Води», під час якого вони приймуть участь в конкурсах, іграх, у творчих майстернях. На свято запрошені аніматори. Кінний театр «Кураж» продемонструє запаморочливі трюки в національному козацькому стилі.

У заході візьмуть участь: Агентство рибного господарства України, Державна екологічна інспекція України, Рибний Патруль у м. Київ та Київський обл., КП «Плесо», Лінійний відділ в Річковому порту «Київ» ГУ МВС України, Національна Екологічна Рада України, Фонд охорони навколишнього природного середовища України, Національний еколого-натуралістичний Центр Міністерства освіти України, Соціальний Центр Української православної церкви Київського патріархату, Всеукраїнська екологічна Ліга, Асоціація рибалок України, Мережа магазинів «ВоблерОК», ГО «Екогромада», Рибальський Центр «Білі Камені», за сприяння комітету з питань екології Громадської ради при КМДА.

Місце і час проведення заходу: 22.03.2017 року о 12-00 на Набережній Гідропарку (на лівому березі Дніпра, біля моста Метро, ​​на початку Набережній поруч з Білим домом, що перебуває на реконструкції).

Акредитація: тел. (067) 140-01-24 Олександр.

Перейти до спискуВерсiя для друку