Головна  →  Анонси подій  →  20 лютого 2017

01 березня Громадська рада при КМДА обговорить питання надання медичних послуг

За ініціативи Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, громадської організації «Громадська ініціатива «Право на здоров’я», за підтримки Комітету з медичного права Асоціації правників України 01 березня 2017 року з 17.00 до 19.00 в приміщенні Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36, кімн. 514) відбудеться громадське обговорення питань надання медичних послуг в Україні.

Наразі, Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило проект переліку гарантованих медичних послуг, що фінансуватимуться за рахунок бюджетних асигнувань. Надзвичайна актуальність затвердження гарантованого пакету медичних послуг зумовлена впровадженням фінансування медичних послуг за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», в якому частина фінансування припадатиме саме на місцеві бюджети. При цьому, не зрозумілим залишається питання отримання бюджетного фінансування операторами ринку з числа приватних медичних закладів та фізичних осіб – підприємців.

До участі в обговоренні запрошені: заступник Міністра охорони здоров’я України Ковтонюк П.А., заступник голови Київської міської державної адміністрації Поворозник М.Ю., директор Департаменту охорони здоров’я м. Києва Турчак Д.В., депутати постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту, керівники державних та приватних медичних закладів.

Серед запланованих до обговорення питань:

1. Гарантований пакет медичних послуг: проект МОЗ України

Ключовий спікер: Павло Ковтонюк, заступник Міністра охорони здоров’я України;

2. Потреби громади м. Києва у наданні певних видів медичної допомоги. Пропозиції щодо включення певних видів медичної допомоги до гарантованого переліку медпослуг та його солідарне фінансування.

Ключові спікери: Микола Поворозник, заступник голови КМДА,Дмитро Турчак, директор Департаменту охорони здоров’я м. Києва Юлія Лобан, депутат Київради, секретар Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту Андрій Семиволос, головний лікар КЗ «Київській міський дитячий діагностичний центр»;

3. Роль приватних медичних заходів у наданні гарантованих медичних послуг та отримання фінансування за рахунок державного та місцевих бюджетів. 
Ключові спікери: Павло Ковтонюк, заступник Міністра охорони здоров’я України,
Наталя Лісневська, адвокат, заступник Міністра охорони здоров’я України 2014-2015 рр. 
Михайло Радуцький, власник Медцентру «Борис» Олексій Бабич, генеральний директормережі медичних лабораторій «Діла»,Марина Чирва, директор ТОВ «Новий зір м. Харків»,Олексій Риков, завідувач дитячою поліклінікою на Оболоні медичного центру «Добробут»;

4. Пропозиції від громадськості.

Ключові спікери: Михайло Калініченко, голова Громадської ради при КМДА,Олена Беденко-Зваридчук, голова Комітету з медичного права АПУ,Софія Богатова, Віце-президент ГО «Громадська ініціатива «Право на здоров’я»;

5. Підбиття підсумків. Затвердження проекту Резолюції.

Перейти до спискуВерсiя для друку