Головна  →  Анонси подій  →  15 березня 2017

17 березня Громадська рада при КМДА розгляне проблемні питання реалізації репродуктивних прав в Україні

Громадська рада при Київській міській державній адміністрації, громадська організація «Громадська ініціатива «Право на здоров’я» за підтримки Комітету з медичного права Асоціації правників України запрошують до участі у Круглому столі на тему:«Реалізація репродуктивних прав людини в Україні та США. Допоміжне материнство», який відбудеться 17 березня 2017 року з 14.00 до 16.00 за адресою: вул. Хрещатик, 36, кімн. 514.

Репродуктивні права – передбачені законом можливості людини на здійснення та охорону її репродуктивного здоров'я і вільне прийняття рішень у відношенні народження чи відмови від народження дитини в шлюбі чи поза ним, а також на медико-соціальну, інформаційну і консультативну допомогу в цій сфері.

Забезпечення репродуктивних прав та гарантії держави на надання медичної допомоги за допомогою допоміжних репродуктивних технологій в Україні не визначені окремим законом та є актуальним питанням подальшої законо- та нормотворчої роботи. Обговорити актуальні питання та порівняти стан законодавчого та нормотворчого регулювання застосування допоміжних репродуктивних технологій із сучасним законодавством США запрошують Комітет з медичного права Асоціації правників України, Громадська рада при КМДА, ГО «Громадська ініціатива «Право на здоров’я».

Серед питань порядку денного:

1. Судова практика при застосуванні допоміжних репродуктивних технологій в Україні.

Ключовий спікер: Наталя Лісневська. Юрист. Заступник міністра охорони здоров’я України 2014 - 2015 р.р..

2. Стан правового регулювання допоміжних репродуктивних технологій в Україні. Законодавчі ініціативи у сфері застосування репродуктивних технологій та невирішені проблеми.

Ключовий спікер: Олена Бабич, адвокат, фахівець в галузімедичного та репродуктивного права, керівник «Юридичного бюро Олени Бабич», член робочої групи з розробки законопроекту «Про допоміжні репродуктивні технології»

3. Правове регулювання застосування депоміжних репродуктивних технологій в США.

Ключовий спікер: Alya Guseva, Associate Professor of Sociology Boston University

4. Медико-правові аспекти репродуктивного лікування громадян України. Оформлення правовідносин при застосуванні ДРТ.

Ключовий спікер: представникУкраїнської асоціації репродуктивної медицини

5. Організаційно-правові моменти лікування іноземців: відобстеження до дозволу на виїзд дитини за кордон.

Ключовий спікер: Сергій Лисиця, директор юридичного відділу, спеціаліст в галузі сімейного та репродуктивного права МА «Допоміжне материнство»

6. Лікування іноземців в Україні: виклики сьогодення.

Ключовий спікер: Ірина Мороз, заступник голови Комітету АПУ з цивільного, сімейного та спадкового права, партнер AGA Partners

7. Дискусія

Кількість учасників обмежена! Попередня реєстрація обов’язкова!
Організатори зберігають за собою право припинити реєстрацію у разі набрання максимально можливої кількості учасників.

Зареєструватися для участі у круглому столі можна за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку