Головна  →  Анонси подій  →  19 квітня 2017

У «Софії Київській» відбудеться художня виставка «Пробудження»

З 19 квітня до 18 травня 2017 р. у Будинку митрополита Національного історико-культурного заповідника «Софія Київська», пройде виставка картин «Пробудження», на якій будуть представлені твори сучасних українських живописців, членів Міжнародної професійної спілки художників, учасників багатьох Всеукраїнських мистецьких проектів, Костянтина та Світлани Шаповалових.

У творчій біографії художників ця експозиція стане 15-ю персональною виставкою Костянтина Шаповалова та 7-ю - Світлани Шаповалової.

Мистецьке життя подружжя не обмежується художньою майстернею. Їх впевненість у тому, що Боже покликання творчих дарів – нести світло, впливати на світогляд, на звернення людини до істини, пробуджувати душу до прагнень найвищого ґатунку, до вдосконалення, спонукає авторів до активної громадянської позиції та просвітницької діяльності. Тому і виставка «Пробудження» – це можливість з весняним настроєм уважніше придивитися до краси, величності та неперевершеності Божого задуму творіння і згадати про сенс життя та вічні цінності.

Мова живопису художників виразна, різноманітна в колористиці, відчутна соковитість і свіжість палітри. Істотна риса творчої манери: поєднання сміливих енергійних, фактурних мазків з плавними спокійними ритмами та вмінням передати ледве відчутні нюанси і тонкощі природних «настроїв». Життєрадісні роботи художників здатні викликати художньо-естетичне та душевне задоволення, надихнути на творчий розвиток, збагатити нашу емоційну складову.

Довідка

Костянтин та Світлана Шаповалови – професійні художники, літератори, громадські діячі. Засновники Міжнародного кінофестивалю «Світло» та інших громадських, літературних та мистецьких проектів, що мають Всеукраїнське значення. Більш детальна інформація про художників: http://shapovalov.kiev.ua/

Відкриття виставки 19 квітня о 17.00 за дресою: м.Київ, вул.Володимирська, 24, Національний історико-культурний заповідник «Софія Київська», Будинок митрополиту.

Часи роботи «Софії Київської»: з 10.00 до 19.00 без вихідних

Час роботи Будинку митрополита: з 10.00 до 17.30, без перерви, без вихідних

Вхід у"Софію Київську":20 грн. для дорослих / 10 грн. для дітей
Вхід до Будинкумитрополита: 40 грн. для дорослих / 15 грн. для дітей

Реєстрація ЗМІ обов’язкова. Допуск представників ЗМІ буде відбуватися за списками.

Контактний телефон: 067-395-07-41

Перейти до спискуВерсiя для друку