19 квітня відбулося урочисте відкриття виставки живопису сучасних українських художників Костянтина та Світлани Шаповалових

Комітет з питань культури, моралі, духовності та збереження культурної спадщини ГР при КМДА долучився до проведення в Національному історико-культурному заповіднику «Софія Київська» виставки живопису сучасних українських художників Костянтина та Світлани Шаповалових з нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць. Урочисте відкриття виставки відбулося 19 квітня.

Поряд з картинами, які відображали пам’ятки архітектури, на виставці були представлені роботи, що відображали велич і красоту Божого творіння.

Роботи дуже життєрадісні. Вони викликають естетичну та художню насолоду на противагу тим тенденціям, що існують сьогодні в живопису і мистецтві взагалі. Тут не так. Картини буквально спонукають відірвати погляд від землі і згадати про сенс життя і вічні цінності. І в цьому живописці бачать місію для своєї творчості.

На відкритті виставці з привітальним словом виступила голова Комітету з питань культури, моралі, духовності та збереження історичної спадщини ГР при КМДА, Котлякова Лариса. Вона побажала митцям успіху, творчого натхнення та зазначила, що їх творчість вкрай необхідна, бо вона формує смак, вчить відрізняти в мистецтві прекрасне, досконале, вишукане від потворного та низького, несе світло, радість, пробуджує душу до прагнень найвищого ґатунку. Лариса Котлякова підкреслила, що саме в цьому і є покликання справжнього мистецтва.

Неможливо недооцінити і назву самої виставки – «Пробудження». Пробудження від зими, застою, сплячки, суєти - до життя, істини, світла, краси навколишнього світу, який Бог з любов'ю створював для нас. Чи часто ми повертаємо на це наші погляди?

Про це говорять і численні відгуки відвідувачів виставки. Картини приносять душевне задоволення, люди це відчувають, і до них хочеться знову і знову повертатися.

Але, як то кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути ... Кожен може особисто оцінити творчість цих талановитих художників, і насолодитися живописом, натхненного Богом.

Виставка відкрита до 18 травня включно за адресою:

м.Київ, вул. Володимирська, 24, Національний історико-культурний заповідник «Софія Київська», Будинок митрополита.

Часи роботи «Софії Київської»: з 10.00 до 19.00 без вихідних.
Часи роботи Будинку митрополита: з 10.00 до 17.30, без перерви, без вихідних.

Вхід на виставку безкоштовний.

Вхід в "Софію Київську": 20 грн. для дорослих / 10 грн. для дітей.
Вхід до Будинку митрополита: 40 грн. для дорослих / 15 грн. для дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку