Головна  →  Новини  →  26 квітня 2012, 14:28

Київрада надала творчим спілкам приміщення

На пленарному засіданні 26 квітня 2012 року Київська міська рада підтримала проект рішення «Про передачу безоплатно у позичку творчим спілкам України нежилих приміщень комунальної власності територіальної громади м. Києва».

Рішення прийнято з метою підтримки діяльності творчих спілок та вдосконалення їх діяльності щодо створення національної культури та мистецтва, посилення державної підтримки творчих працівників. Фактично згідно з проектом рішенням спілки отримують приміщення у безстрокову та безоплатну оренду.

Зокрема приміщення отримають:

  • Національна спілка театральних діячів;
  • Київська організація Національної спілки композиторів України;
  • Національна спілка композиторів України;
  • Національна спілка майстрів народного мистецтва України;
  • Спілка дизайнерів України;
  • Національна спілка письменників України.

Коментуючи журналістам цей проект рішення, заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега зазначила, що він був підготовлений за ініціативи голови КМДА Олександра Попова і підтриманий депутатським корпусом. «Роль творчих спілок у житті міста і взагалі всієї країни надзвичайно важлива, оскільки вони є носіями культурного та духовного потенціалу держави. Звичайно, у сучасних економічних умовах їм нелегко виживати, тому завдання влади підтримати такі організації. Ми знаємо, що одна з головних проблем творчих спілок - це відсутність приміщень. Деякі змушені платити за їх оренду, іншим взагалі доводиться працювати в квартирних умовах. Тому надання приміщень у позичку – це перший і дуже важливий крок на шляху їх підтримки», - відмітила Герега.

Перейти до спискуВерсiя для друку