Державний архів м. Києва інформує

Протягом листопада 2012 року до Державного архіву міста Києва звернулися 300 фізичних та юридичних осіб з питань надання копій архівних документів, витягів з них, архівних довідок. За характером звернення стосувалися відомостей про заробітну плату, стаж роботи, атестацію робочих місць, перейменування та найменування вулиць Києва, отримання житлової площі, виділення земельних ділянок, введення об’єктів в експлуатацію, підтвердження факту народження, укладання шлюбу, смерті.

У читальному залі архіву працювало 312 дослідників. Тематика їх досліджень: розвиток освіти, науки, культури у Києві, забудова Києва кін. XIX поч. XX ст., студенти та професорсько-викладацький склад ВУЗів м. Києва.

Підготовлено 2 радіопередачі на ДТРК «Київ»: до 45-річчя з часу створення Музею заводу «Арсенал», до 85-ї річниці початку будівництва нового Центрального залізничного вокзалу у Києві; 2 виставки архівних документів, які експонувались у приміщення архіву: до 68-ї річниці визволення України та 69-ї річниці визволення м. Києва від фашистських загарбників, до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 рр.; 5 он-лайн виставок на веб-сайті архіву: до річниці від дня народження М.І.Пирогова, Є.В.Тарле, до роковин з дня смерті М.С.Грушевського, до 69-ї річниці визволення м. Києва від фашистських загарбників, до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 рр.; 2 екскурсії: про склад і зміст документів ДАМК та діяльність архіву для студентів Університету третього віку та учасників семінару на тему: «Застосування норм та правил з питань архівної справи та діловодства в роботі установ, організацій та підприємств м. Києва».

Перейти до спискуВерсiя для друку