Інформація Постійної комісії з питань охорони здоров’я Громадської Ради при КМДА про заходи присвячені Всесвітньому Дню Діабету

Традиційно щорічно громадські організації - Міжнародна діабетична асоціація України та Київський благодійний фонд «Діабетик», які є членами Громадської Ради при КМДА і входять до складу постійної комісії з питань охорони здоров’я, проводять спільно з КМДА, ГУОЗ та КП «Фармація» ряд заходів, присвячених Всесвітньому Дню Діабету.

Напередодні Всесвітнього Дня Діабету 9 листопада на базі поліклініки № 3 Шевченківського району м. Києва була відкрита школа медико-соціальної адаптації хворих на цукровий діабет. На рахунку спільної соціальної програми ГУОЗ м. Києва та Київського благодійного фонду «Діабетик» це вже сьома школа. Важливість функціонування зазначених шкіл полягає в тому, що вони надають важливі теоретичні знання і практичні навички пацієнтам з діабетом для покращення компенсації діабету і загального стану здоров’я, сприяють профілактиці серйозних ускладнень.

Також, з 05 по 09 листопада 2012 року на базі аптек комунального підприємства “Фармація” була організована та проведена інформаційно-профілактична акція раннього скрінінга діабету у населення. Акція з успіхом пройшла у 14 аптеках КП “Фармація”. Протягом п’яти днів мешканці міста мали змогу безкоштовно визначити рівень глюкози у крові та отримати консультації лікаря – ендокринолога. Обстеження пройшли більше трьох тисяч чоловік. Біля 500 осіб виявлено з підозрою на діабет. Самовіддана робота лікарів-ендокринологів та волонтерів Київського благодійного фонду «Діабетик» здобула позитивні відгуки у киян та гостей столиці, заслужила пошану і подяку.

Знаковою подією відзначення Всесвітнього Дня Діабету був широкомасштабний захід 13 листопада в НЦ «Українській Дім», який транслювався Першим Національним каналом телебачення. Відповідно до програми заходу проводилась виставка медичної та діабетичної продукції, а також майстер - класи для пацієнтів, експрес-аналізи рівня глюкози у крові та консультації фахівців.

А 14 листопада – в день, коли міжнародна спільнота відзначає День боротьби з діабетом, відбулася прес-конференція в УНІАН та був проведений флешмоб: символічний запуск «круга діабету» з блакитних кульок на Майдані Незалежності.

Перейти до спискуВерсiя для друку