Головна  →  Новини  →  26 квітня 2012, 12:37

Київ активно включився в загальноєвропейський процес зменшення обсягів шкідливих викидів

Приєднавшись до «Угод мерів», Київ активно включився в загальноєвропейський процес зменшення обсягів шкідливих викидів, що спричиняють глобальне потепління. Про це під час прес-конференції, яка відбулася в інформаційній агенції «Інтерфакс», повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, що у рамках проведення «Днів енергоефективності у місті Києві», 8 листопада минулого року столиця України приєдналася до Європейської ініціативи «Угода мерів».

Олександр Мазурчак зауважив, що ефективне споживання енергетичних ресурсів – головний пріоритет діяльності міської влади у підвищенні енергетичної безпеки столиці.

Так, відповідно до «Угоди мерів», Київ до 2020 року повинен забезпечити скорочення викидів парникових газів на 20%, зменшити енергоємність валового регіонального продукту та забезпечити генерацію 20% зелених і альтернативних джерел.

Реалізація Ініціативи «Ощадлива енергетика», яка була включена до «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року» є запорукою підвищення енергетичної безпеки міста та спрямована на досягнення таких результатів, як оптимізація паливно-енергетичного балансу міста, покращення структури енергозабезпечення столиці, підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів та стабілізація і зменшення витрат на житлово-комунальні послуги.

Якісно нового рівня набуває проведення енергоефективної політики в Києві у зв’язку з підписанням 25 липня 2011 року трьохстороннього «Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва в рамках технічної допомоги для розвитку фінансово-життєздатної та стабільно-працюючої галузі міського теплозабезпечення» між КМДА, компанією «ДТЕК» та Проекту «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» Агентства США міжнародної технічної допомоги USAID.

У рамках проекту, «Енергосервсіна компанія «Екологічні системи» розробляє «Міський енергетичний план», який незабаром буде презентовано громадськості. Відповідний документ визначає енергоефективну політику Київської міської влади на період до 2015 року.

Поступове досягнення короткострокових цілей Ініціативи «Ощадлива енергетика» та проекту «Міського енергетичного плану до 2015 року» планується за рахунок реалізації заходів та проектів у рамках «Регіональної програми підвищення енергоефективності на 2011-2015 роки для міста Києва», яка передбачає реалізацію енергоефективних проектів у житловому фонді, бюджетній сфері, на комунальних та промислових підприємствах міста, об’єктах енергетичного господарства столиці тощо.

Перейти до спискуВерсiя для друку