Звіт про роботу із зверненнями громадян

Головне управління житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відповідно до Указу президента України від 07.02.2008 №109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування” та згідно з графіком звітування щодо організації роботи зі зверненнями громадян голів районних в місті Києві державних адміністрацій, начальників головних управлінь та інших структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) перед головою Київської міської державної адміністрації у 2012 році, затвердженого 21.12.2011, надає інформацію про підсумки проведеної роботи із зверненнями громадян за період з 01.01.2012 по 31.12.2012.

Головним управлінням житлового забезпечення за звітний період було опрацьовано 5980 листів та звернень громадян, з них по категоріям:

  • інваліди Великої Вітчизняної війни – 153
  • інваліди війни – 121
  • сім’ї загиблих – 39
  • учасники Великої Вітчизняної війни – 53
  • учасники війни та бойових дій – 141
  • учасники ліквідації аварії на ЧАЕС

та потерпілі від аварії на ЧАЕС – 163

  • багатодітні сім’ї – 423
  • інваліди І, ІІ групи загального захворювання – 138
  • працівники МВС – 41
  • одинокі матері – 93
  • ветерани праці – 122
  • громадяни, що мають захворювання – 134
  • молоді спеціалісти – 16
  • сім’ї, що виховують дітей-інвалідів – 44
  • науково-педагогічні працівники – 56
  • матері-героїні – 92
  • реабілітовані – 9
  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 40
  • воїни-інтернаціоналісти – 17
  • інші – 4085

Головним управлінням житлового забезпечення за звітний період було розглянуто 4984 звернення громадян з житлової політики. З питання будівництва житла за програмою „Доступне житло” (70/30, а також на виконання соціальних ініціатив Президента України Януковича В. Ф. за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів) звернулося 249 громадянин, за програмою 50/50 – 77. З питання забезпечення житлом потерпілих від „Еліта-Центр” було надано роз’яснення на 347 заяв громадян. З питання незавершеного будівництва були надані роз’яснення на 460 звернень інвесторів будівництв. Щодо отримання житла за програмою молодіжного пільгового кредитування звернулися та отримали роз’яснення 105 громадян. Опрацьовано 403 листа з питань реєстрації громадян, 466 – з питань заміни сантехніки та проведення ремонту, 42 – з питань інвестування житла, 172 – про усунення будівельних недоліків, 65 – терміни введення будинків в експлуатацію та стан незавершеного будівництва.

Начальником Головного управління житлового забезпечення було проведено 58 особистих прийомів громадян, з них: виїзних – 21. Також було проведено 12 прямих („гарячих”) телефонних ліній. На особистих прийомах усього було прийнято 272 особи. З них:

– інваліди Великої Вітчизняної війни – 13;

– діти, позбавлені батьківського піклування – 4;

– жінки, яки присвоєно почесне звання „Мати-героїня” – 10;

– учасники Великої Вітчизняної війни – 8.

У зверненнях громадян порушувалися питання прискорення отримання житла, поліпшення житлових умов, будівництво житла за пільговими програмами, відселення та інші. На усі питання були надані вичерпні усні та письмові роз’яснення.

За результатами особистих прийомів надано квартиру інваліду Великої Вітчизняної війни, а також передана квартира до районної державної адміністрації за місцем проживання ще одного інваліда Великої Вітчизняної війни; також надані квартири одній матері-героїні, дитині, позбавленої батьківського піклування та учаснику ВВВ. Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації направлено листа з пропозицією розглянути питання взяття дитини позбавленої батьківського піклування на соціальний квартирний облік.

У Головному управлінні житлового забезпечення за звітний період розглянуті, також, листи, що надійшли з органів державної влади, а саме:

–       з Адміністрації Президента України – 494;

–       з Кабінету Міністрів України – 304;

–       з Верховної Ради України – 138;

–       від народних депутатів України – 216;

–       органів прокуратури України – 3;

–       від інших органів державної влади – 685;

Більшість звернень стосується таких питань, як:

–       прискорення поліпшення житлових умов;

–       придбання житла за програмою „доступне житло”.

Повторно до Головного управління житлового забезпечення надійшло 2125 звернень громадян, колективних – 572.

Питання виконавчої дисципліни серед працівників Головного управління порушується на щотижневих апаратних нарадах у начальника Головного управління житлового забезпечення.

01.06.2012, 19.09.2012 та 25.12.2012 співробітники Головного управління житлового забезпечення та відповідальні за роботу із зверненнями громадян підрозділів, підпорядкованих головному управлінню, взяли участь у нарадах з питань організації роботи із зверненнями громадян та стану виконавчої дисципліни у Головному управлінні житлового забезпечення та його підрозділах. За звітний період порушень виконавчої дисципліни та вимог чинного законодавства не було.

Згідно з встановленим графіком начальником управління з питань розподілу житла та звернень громадян Головного управління було проведено 29 особисті прийоми громадян на яких було прийнято 304 громадян, з них:

  • інвалідів Великої Вітчизняної війни – 8;
  • учасників Великої Вітчизняної війни – 7;
  • членів сімей за пільгою квартирного обліку „Матері героїні” – 5;
  • дітей-сиріт – 3;
  • багатодітних родин – 57.

На всі питання були надані вичерпні усні та письмові роз’яснення, які відповідають вимогам чинного законодавства.

В основному на особистих прийомах порушувалися питання:

  • прискорення надання житла;
  • надання житла, тимчасово, до підходу черги квартирного обліку;
  • надання житла за пільговою вартістю (70/30, 50/50, 50/30/20);
  • отримання іпотечного кредиту на придбання житла згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 № 343, зі змінами;
  • надання житла за програмою пільгового довгострокового молодіжного кредитування;
  • стосовно приватизації квартири;
  • заміна квартири, яка була надана черговику квартирного обліку, у зв’язку з призупиненням будівництва будинку;
  • надання інформації про розподіл квартир;
  • надання інформації про порядок реєстрації актів прийому-передачі квартир;
  • контрольні списки підприємств, організацій та установ;
  • запит публічної інформації тощо.

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України Януковича В. Ф., управлінням з питань розподілу житла та звернень громадян здійснюється інформування громадян, які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку щодо порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів з метою забезпечення доступним житлом згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 № 343, зі змінами.

За звітний період Головне управління взяло участь у семи засіданнях комісії Київської міської ради з питань поновлення прав реабілітованих.

Також, Управлінням з питань розподілу житла та звернень громадян проведено обстеження житлових умов шести черговиків квартирного обліку. За результатами обстежень житлових умов черговику квартирного обліку (категорія обліку: „сім’ї, що мають дітей-інвалідів ЧАЕС”) з нагоди 26-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС надано двокімнатну квартиру у новобудові.

До Дня Києва, Дня матері, Міжнародного дня сім’ї та Дня захисту дітей шести багатодітним сім’ям, які неодноразово зверталися до Головного управління житлового забезпечення та Київської міської державної адміністрації, надано квартири: трьом родинам тимчасово до підходу черги, та одній родині, черга на отримання житла якої надійшла. Восьми пільговикам квартирного обліку, поліпшено житлові умови шляхом заміни квартир на інші.

Також були надані квартири трьом учасникам бойових дій-інтернаціоналістам. З однією багатодітною сім’єю було укладено договір на фінансування доступного житла 70/30. Також до Дня Києві було надано однокімнатну квартиру сім’ї у складі якої є людина, що має онкологічне захворювання. Отримали поліпшення житлових умов дві багатодітні родини суддів Київського апеляційного адміністративного суду.

08.06.2012 з метою врегулювання питання щодо організації мешканцями будинку № 11-А на вул. Шолом-Алейхема пікетування, в Головному управлінні житлового забезпечення за участю заступника голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Крохмалюка В. В., відділу обліку та розподілу житлової площі Деснянського району та мешканців будинку проведено нараду стосовно капітального ремонту будинку.

Працівниками Головного управління житлового забезпечення згідно з встановленим графіком були проведені планові перевірки щодо виконання Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування” у відділах обліку та розподілу житлової площі Голосіївського, Деснянського, Дніпровського, Дарницького, Оболонського, Печерського, Подільського, Святошинського, Солом’янського та Шевченківського районів міста Києва, а також у підпорядкованих Головному управлінню житлового забезпечення підрозділах: комунальних підприємствах „Спецжитлофонд”, „Житло-сервіс”, „Житлоінвестбуд-УКБ” та ККУП „Фінансова компанія „Житло-інвест”.

Перейти до спискуВерсiя для друку