Головна  →  Реагування на критику в ЗМІ  →  4 листопада 2017

Ситуація на Совських озерах знаходиться під контролем міської влади

На березі Совського озера (вул. Петра Радченка, 33) відбулась виїзна нарада за участю першого заступника директора Департамента міського благоустрою та збереження природного середовища Тараса Панчія. Так, отримавши інформацію про загрозу забруднення каскаду Совських озер, керівництво Департаменту виїхало на місце, де було виявлено численні груди будівельного сміття, що вивозилось на берег озера останнім часом.

22 жовтня комунальне підприємство «Плесо», що є балансоутримувачем озера, виявило на березі навали будівельного сміття, про що негайно було проінформовано поліцію.

30 жовтня у ході обстеження території інспектором благоустрою було складено припис та протокол про адміністративне правопорушення. За словами особи, на яку складено протокол, сміття привезли за домовленістю із «Київенерго» для укладення дороги до однієї з його філій, про що балансоутримувача території – КП «Плесо» – повідомлено не було.

«Ця ситуація не залишиться безнаказаною. Балансоутримувач даної території КП «Плесо» має скласти акт про розміри шкоди. Правоохоронні органи вже внесли дану справу в реєстр досудових розслідувань, підготовлені листи до прокуратури. Найближчим часом сміття буде вивезено з озера, а порушник відшкодує Києву завдану шкоду!» – підбив підсумки Тарас Панчій.

Перейти до спискуВерсiя для друку