Проект рішення Київської міської ради «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина»

Повідомлення про оприлюднення

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади  державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з метою одержання зауважень і пропозицій  від фізичних  та юридичних осіб, їх об’єднань, Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) повідомляє про оприлюднення проекту рішення Київської міської ради «Про запровадження  в місті Києві багатофункціональної  електронної пластикової картки «Картка киянина».

Головний розробник проекту: Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Проект рішення  Київської міської ради «Про запровадження  в місті Києві багатофункціональної  електронної пластикової картки «Картка киянина» розміщений  в мережі Інтернет за адресою : www. kievcity.gov.ua/

Зауваження та пропозиції приймаються  протягом 1 місяця з 15.01.13 до 15.02.13  у письмовому  або електронному вигляді  за адресами :

Поштова адреса: 01030, м. Київ, вул. Леонтовича,6 – Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); тел. 278 22 41, факс 270-64-98;

 Електронна адреса: [email protected]                           

 

 

 

Проект

Завантажити оригінал (Ctrl+S)

 

 

Аналіз регуляторного впливу

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Київської міської ради «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина» розроблений відповідно до Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», Закону України «Про місцеве самоврядування в України».

Визначення проблеми, яку передбачається розв'язати шляхом державного регулювання.

Проект рішення розробляється у зв’язку з необхідністю запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина» для забезпечення надання мешканцям міста Києва пільг від Київської міської влади, забезпечення повного їх обліку та адресності, підвищення рівня соціального захисту та розвитку безготівкових форм розрахунків.

2. Цілі державного регулювання.

Проект рішення «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина» підготовлено для реалізації політики Київської міської влади в галузі соціального забезпечення мешканців міста, з метою підвищення соціального захисту населення міста Києва, спрощення та впорядкування механізмів надання пільг, забезпечення повного їх обліку та адресності, розвитку безготівкових форм розрахунків, встановлення контролю за якістю надання мешканцям м. Києва соціальних послуг.

 3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей.

Розв’язання вищезазначеної проблеми можливе шляхом прийняття рішення Київської міської ради «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина».

У разі неприйняття зазначеного рішення будуть відсутні правові підстави для запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина», оскільки на даний час інших рішень Київської міської ради стосовно цього питання не прийнято.

Враховуючи наведене, на даний час єдиним способом розв’язання поставленої проблеми та виконання поставлених Київською міською владою цілей, є прийняття рішення Київської міської ради «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина».

4. Механізми та заходи, що пропонуються для розв'язання проблеми.

Проектом рішення пропонується затвердження Положення про багатофункціональну електронну пластикову картку «Картка киянина» та визначення механізмів для впровадження даного проекту у місті Києві.

Проект рішення містить доручення структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та окремим комунальним підприємствам.

5. Можливість досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту.

Досягнення цілей можливе за умови прийняття рішення Київської міської ради «Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина» з метою подальшого розвитку проекту.

Прийняття даного регуляторного акта не потребує додаткових витрат з коштів державного та місцевих бюджетів.

6. Очікувані результати від прийняття регуляторного акта.

Затвердження проекту рішення забезпечить:

  • підвищення якості та ефективності надання соціальних послуг киянам;
  • створення та реалізація прозорого і ефективного механізму персонального надання населенню м. Києва заходів соціальної підтримки, нарахування компенсаційних і адресних виплат;
  • персоніфікований облік наданих заходів соціальної підтримки;
  • впровадження прогресивних стандартів соціального забезпечення громадян;
  • оптимізація витрат та централізований контроль над цільовим використанням бюджетних коштів, що виділяються на соціальні цілі;
  • можливість аналізу, прогнозування та планування бюджетних видатків та заходів соціальної політики;
  • побудова орієнтованого на інтереси людей, відкритого для всіх і спрямованого на розвиток інформаційного ресурсу міста.

 7. Строк дії регуляторного акта.

Постійно з дня опублікування.

8. Показники результативності регуляторного акта.

В результаті прийняття проекту рішення очікуються наступні показники:

Економічний ефект у вигляді економії бюджетних коштів, що виділяються на різні соціальні програми, може бути отриманий за рахунок:

  • забезпечення точного обліку обсягів фактично наданих послуг;
  • підвищення контролю використання бюджетних коштів, що направляються в соціальну сферу;
  • підвищення повноти, достовірності і оперативності обліку осіб, що мають право на отримання соціальної підтримки;
  • зниження витрат на забезпечення обігу готівки із-за розширення системи безготівкових розрахунків.

Крім того, при використанні автоматизованої системи контролю проїзду на транспорті з підтримкою обслуговування на основі багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина» значно підвищиться прибутковість пасажирських перевезень на транспорті за рахунок запобігання використанню нелегітимних документів, що надають право на пільговий проїзд, підвищення точності прогнозу пасажиропотоків і обсягів доходів.

Додатковий економічний ефект від впровадження багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка киянина» може бути отриманий за рахунок:

  • підвищення точності прогнозування бюджетних витрат на соціальні програми;
  • забезпечення об'єктивної оцінки коштів бюджету, необхідних для відшкодування витрат організаціям, що надають послуги утримувачам «Картки киянина»;
  • контролю бюджетних коштів, що використовуються в системі.

Основним соціальним ефектом від впровадження проекту є підвищення ефективності і якості соціальної підтримки населення і зниження рівня соціальної напруженості за рахунок:

підвищення зручності обслуговування киян;

спрощення інформаційної взаємодії громадян з органами соціального забезпечення, спрощення процедури ідентифікації громадян і підтвердження їх прав на отримання соціальної підтримки;

  • отримання громадянами якісних соціальних послуг;
  • підвищення ефективності системи забезпечення пільговиків лікарськими препаратами та іншими послугами;
  • отримання громадянами додаткових знижок при обслуговуванні в торгових і сервісних підприємствах.

9. Заходи, за допомогою яких здійснюється відстеження результативності акта.

Передбачається проведення базового та повторного відстеження результативності рішення.

Базове відстеження результативності зазначеного регуляторного акта здійснюватиметься до набрання чинності цього регуляторного акта.

Повторне відстеження результативності зазначеного регуляторного акта здійснюватиметься після набрання чинності зазначеним регуляторним актом.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку