Головна  →  Новини  →  4 травня 2012, 13:44

Олександр Попов: «Цього року в Києві з’являться одразу три нові меморіали Великої Вітчизняної війни»

Олександр Попов: «Цього року в Києві з’являться одразу три нові меморіали Великої Вітчизняної війни»

До кінця 2012 року у Києві відкриють три нові меморіали які увіковічують пам’ять переможців у Великій Вітчизняній війні. Про це сказав сьогодні голова КМДА Олександр Попов.

«До 22 червня, до дня початку Великої Вітчизняної війни, ми відкриємо перший в Україні і перший в Києві обеліск матері-вдові. Він буде споруджений на території парку Перемоги в Дніпровському районі. А вже в понеділок, до Дня Перемоги в Оболонському районі відкривається пам’ятник воїнам Великої Вітчизняної війни. Крім цього, ми нарешті відновимо справедливість стосовно нашого земляка двічі Героя Радянського Союзу генерала Петрова. Меморіальну дошку на його честь встановимо 7 травня на вулиці Кутузова, 14», – розповів Олександр Попов.

Крім того, за словами очільника КМДА, цього року міська влада значно збільшила видатки на надання разової матеріальної допомоги ветеранам війни. Загальна сума коштів, які з цією метою виділяються з міського бюджету  – 31 мільйон гривень. Тобто, до Дня Перемоги кожен ветеран отримає від 200  до 1500 гривень. З метою санаторного оздоровлення ветеранів Великої Вітчизняної війни збільшено фінансування Київського міського шпиталю інвалідів війни в Пущі-Водиці. Протягом року близько 9 тисяч ветеранів пройдуть тут безкоштовне оздоровлення за рахунок міського бюджету.

Перейти до спискуВерсiя для друку