Інформація про відвідування публічного акціонерного товариства Завод "Маяк"

12 січня 2018 року відбулося відвідування заступником директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва – начальником управління промисловості та інноваційної політики  Баганом А.О. ПАТ Завод "Маяк", яке розташоване на проспекті Степана Бандери, 8 Оболонського  району містаКиєва.

ПАТ Завод "Маяк" засноване у 1924 році. Загальна земельна ділянка, яку займає підприємство, становить 13,7 га. Виробнича площа являє собою 89,8 тис. м², офісні приміщення знаходяться на площі 18,3 тис. м², а складські приміщення займають 6,8 тис. м². Середньооблікова чисельність штатних працівників - 434 чоловіки.

Починаючи з 2008 року головною спеціалізацією ПАТ «Завод „Маяк“» є виробництво стрілецького озброєння. Для інтенсифікації роботи в цьому напрямі були долучені до справи професійно підготовлені звільнені у запас військові, які добре розумілися на озброєнні. За відносно короткий час підприємство розробило та впровадило у виробництво низку українських зразків стрілецької зброї, напрацювало унікальні технології, які дозволяють збільшити їх надійність та довговічність — танкових (КТ-7,62, що встановлюється на БТРи та танки, які виготовляються на вітчизняних підприємствах), піхотних кулеметів, модернізованих автоматів Калашникова та снайперських гвинтівок для спецпідрозділів.

Починаючи з другого півріччя 2014 року, завод повністю зосередився на виконанні державних замовлень для забезпечення підрозділів, задіяних в  антитерористичній операції. Біля 80% випускаємої продукції поставляється у збройні формування України, а 20% іде на експорт.

До нових розробок підприємства відносяться міномети (калібр 60 та 120 мм) великокаліберна снайперська гвинтівка, великокаліберний кулемет та боєприпаси до вказаного озброєння.

З метою модернізації виробництва та налагодження серійного виробництва нового стрілецького озброєння на підприємстві проводиться заміна обладнання, встановлюються станки з числовим програмним управлінням, нові прес-машини та прилади контролю якості продукції.

В найближчі роки завод планує інвестувати 100 млн грн в розвиток виробничих  потужностей та модернізацію обладнання.

Під час відвідування генеральний директор підприємства  Перегудов О.М. ознайомив Багана А.О. з виробничими процесами на підприємстві, технологіями розробки нових зразків озброєння. Також була проведена демонстрація випробувань  стрілецької зброї.

Під час зустрічі були обговорені перспективи подальшого розвитку підприємства, участі у місцевих виставкових заходах  та порядку взаємодії підприємства та місцевих органів влади у вирішенні існуючих проблемних питань.

Перейти до спискуВерсiя для друку