Інформація Департаменту будівництва та житлового забезпечення стосовно роботи міської влади в частині допомоги учасникам антитерористичної операції та їхнім сім’ям

На сьогодні на квартирному обліку в районних в місті Києві державних адміністраціях у пільговій черзі за категорією «Учасники бойових дій, залучені до антитерористичної операції» перебуває 2097сімей та одиноких громадян, за категорією «Інваліди війни, учасники антитерористичної операції» (I-III груп) – 81 особа, а за категорією «Сім’ї загиблих, померлих учасників антитерористичної операції» – 49 сімей.

У 2015 році Київській міській державній адміністрації виділено 23 251 648 грн на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 № 348.

Для поліпшення житлових умов зазначених категорій громадян Департамент будівництва та житлового забезпечення, в межах виділених коштів, придбав у 2015 році 21 квартиру.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 407 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

Для поліпшення житлових умов учасників антитерористичної операції за вказаною бюджетною програмою Департамент будівництва та житлового забезпечення, в межах виділених коштів, придбав у 2015-2016 роках 8 квартир.

Також повідомляємо, що у травні поточного року Департамент будівництва та житлового забезпечення передав до районних в місті Києві державних адміністрацій для поліпшення житлових умов учасників антитерористичної операції 50 квартир.

Питання надання зазначених квартир учасникам антитерористичної операції вже розглянуто на засіданнях громадських комісій з житлових питань при районних в місті Києві державних адміністраціях та прийнято позитивні рішення.

Ордери на заселення квартир будуть видані учасникам антитерористичної операції в установленому порядку після прийняття в експлуатацію житлових будинків та присвоєння їм поштової адреси.

 

(Оприлюднено на виконання пункту 3 протоколу доручень № 44, напрацьованих під час зустрічі Київського міського голови з учасниками антитерористичної операції 31.05.2017)

Перейти до спискуВерсiя для друку