Головна  →  Новини  →  19 квітня 2018, 17:16

Київ відзначить 32-і роковини Чорнобильської катастрофи

До 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у столиці триватимуть реквієми, покладання квітів до меморіалів, дні пам’яті, тижні здоров’я для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС тощо. Затверджено відповідний план проведення загальноміських заходів.

Так, за участю керівництва КМДА та представників громадських організацій чорнобильців міста Києва 25 квітня об 11:00 у Київському міському Палаці ветеранів (вул. Бастіонна, 11) проведуть міський захід «Реквієм Чорнобилю» з нагоди відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

26 квітня на проспекті Миру, 16 відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи та проведення поминального молебню за тими, хто загинув чи помер унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також 26 квітня проведуть мітинг-реквієм «І мертвим, і живим, і ненародженим…» на території Меморіального комплексу «Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії» (перетин проспекту Перемоги і вулиці Чорнобильської).

У закладах освіти столиці 23-27 квітня триватимуть уроки, години пам’яті, виховні години, перегляди кіноматеріалів, фотовиставки. Також протягом квітня відбудуться зустрічі учнівської молоді з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, засідання за круглим столом із обговорення наслідків Чорнобильської трагедії, творчі мистецькі заходи, проекти, тематичні просвітницькі заходи. 26 квітня за участю учнівської молоді відбудеться покладання квітів до меморіалів (пам’яті жертв Чорнобиля, героям Чорнобиля, Алеї слави учасникам ліквідації наслідків аварії). 22 квітня проведуть концерт-реквієм «Чорнобиль – молодь буде пам’ятати» спільно з Національним педагогічним університетом ім. М. П. Драгоманова.

Протягом 23-27 квітня у консультативно-діагностичних центрах районів столиці триватимуть тижні здоров’я для учасників ліквідації на ЧАЕС.

25 квітня відбудеться меса «Реквієм» В. А. Моцарта у виконанні солістів хору та симфонічного оркестру Київського академічного муніципального театру опери та балету для дітей та юнацтва.

Публічні бібліотеки Києва організують цикл тематичних заходів: виставки документальних матеріалів, книжкові полиці, а комунальні кінотеатри демонструватимуть стрічки, присвячені тематиці Чорнобильської трагедії: «Музей Чорнобиля», «Секрети Чорнобильської катастрофи», «Чорнобиль – хроніка важких тижнів».

У всіх районах столиці триватимуть зустрічі з громадянами, віднесеними до категорії 1, учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, евакуйованими громадянами та переселенцями із забруднених територій, дітьми з інвалідністю, сиротами серед потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи з метою виявлення соціальних проблем та вжиття заходів щодо їх розв’язання.

9 травня у м. Чорнобиль та м. Прип’ять проведуть Дні пам’яті з відвідуванням могил померлих громадян.

Нагадаємо, що у Києві одноразову матеріальну допомогу отримають понад 50 тисяч постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Перейти до спискуВерсiя для друку