Головна  →  Новини  →  8 травня 2018, 15:22

Віталій Кличко нагородив кращих медсестер столиці

Підвищення соціальних стандартів для медичних працівників столиці та поліпшення рівня надання медичних послуг – один із пріоритетних напрямків роботи столичної влади. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час нагородження переможців конкурсу «Краща медична сестра Києва 2018 року». У фіналі, який проходив на базі Київського медичного коледжу, брали участь 13 кращих медичних працівниць, які пройшли перший тур змагань у районах столиці. Переможниця поїде у вересні у Харків на Всеукраїнський конкурс.

«Я хочу подякувати за роботу всім присутнім тут медичним працівникам. За ваш професіоналізм, вашу енергію і відданість професії. Вам люди довіряють найцінніше, що в них є, – своє здоров’я і своє життя, – підкреслив мер. – Так, я знаю, у яких умовах ви працюєте. Ви гідні кращого – і в умовах праці, і в її оплаті. Сьогодні столична влада робить усе можливе, аби підвищити престиж професії медичної сестри».

За його словами, у медичних закладах столиці працює майже 19 тисяч медичних сестер та медбратів. І сьогодні медичним закладам Києва бракує майже 6 тисяч медиків. Аби підвищити рівень життя працівників медичних закладів у 2017 році столична влада встановила середню муніципальну надбавку до зарплатні у розмірі майже 26 відсотків. І середня зарплатня становила понад 7 тисяч гривень. Цього ж року вдалося збільшити надбавку до майже 32 відсотків. І сьогодні середня зарплатня медичних сестер у Києві значно вища, ніж у країні.

«Але ми розуміємо, що цього недостатньо. І будемо й далі підвищувати соціальні стандарти для фахівців, які кожного дня рятують людські життя, – заявив Віталій Кличко. – Минулого року курси підвищення кваліфікації пройшли майже 4 тисячі столичних медсестер та медбратів. І цього року ми продовжуємо тренінги. Я ще раз дякую вам за вашу працю».

Віталій Кличко зазначив, що цього року у лікарні столиці продовжать закуповувати нове обладнання, ремонтувати приміщення медзакладів. Мер Києва наголосив, що для столичної влади реформування сфери охорони здоров’я є одним з пріоритетів. Він підкреслив, що видатки на медицину в бюджеті столиці цьогоріч суттєво збільшені і становлять 9,1 млрд грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку