Головна  →  Новини  →  25 червня 2018, 16:58

7 липня на Поштовій площі святкуватимуть День Дніпра

7 липня киян запрошують на Поштову площу на щорічне міське свято – День Дніпра, яке розпочнеться о 10:00 прямою трансляцією «Історичного перепливу Дніпра». Таку ініціативу Державного агентства водних ресурсів України підтримано розпорядженням КМДА із метою виховання культури бережливого ставлення до найбільшої в Україні та третьої за величиною річки Європи.

Участь у перепливі можуть взяти всі охочі різного віку. Триватиме він із Труханового острова біля Паркового мосту до набережної біля Поштової площі (причал 14). Переможцям вручать цінні подарунки та нагороди. Зареєструватися можна за посиланням: https://sportevent.com.ua/events/historical-swim-dnipro2018/, або безпосередньо на місці старту.

Також відвідувачів очікуватимуть відеотрансляція «Дніпро єднає» (вітання від білоруських колег), танцювальний флешмоб «Dnipro-dance», виставки дитячих малюнків «Мальовничий Дніпро» і фото «Дніпро різноманітний», селфі-зона, а для дітей – конкурси, аквагрим, аніматори та інші розваги.

Крім того, у рамках Дня Дніпра-2018 триває кампанія проти застосування пральних порошків, які містять фосфати або фосфонати, у рамках якої оголошено конкурс «Мій улюблений пральний порошок – без вмісту сполук фосфору».

Нагадаємо, що День Дніпра відзначають щорічно першої суботи липня. Свято започатковано у 2003 році, щоб привернути увагу до екологічних проблем цієї водної артерії.

Перейти до спискуВерсiя для друку