Головна  →  Новини  →  6 вересня 2018, 14:44

У столиці вшанують подвиг партизанів і підпільників Другої світової війни

До Дня партизанської слави, який відзначають щорічно 22 вересня, у столиці відбудеться мітинг, тематичні зустрічі, уроки, лекції, бесіди тощо. На виконання Указу Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року № 1020/2001 у Київській міської державній адміністрації затверджений відповідний план заходів.

Так, 20 вересня о 10:00 у Парку культури та відпочинку «Партизанська слава» (алея біля пам’ятного знаку на честь бойової співдружності партизанських бригад на вул. Славгородській, 22) відбудеться урочистий мітинг «Подвиг народних месників безсмертний» за участю керівників міста, ветеранів підпільно-партизанського руху, активістів громадських організацій ветеранів, молоді. Також 20 вересня об 11:30 проведуть тематичну зустріч колишніх партизанів і підпільників Другої світової війни, активу міських громадських організацій ветеранів війни «Згадаймо буремне минуле» у Київському міському Палаці ветеранів на вул. Бастіонній, 11.

Протягом вересня до відзначення Дня партизанської слави у столиці передбачене проведення тематичних уроків, лекцій, бесід із історії підпільно-партизанського руху. Учнівська молодь відвідуватиме Національний музей історії України у Другій світовій війні, музей партизанської слави у парку культури та відпочинку «Партизанська слава», колишніх партизанів і підпільників.

Заходи з нагоди Дня партизанської слави триватимуть протягом вересня і в усіх районах столиці.

На час проведення заходів забезпечать чергування бригади швидкої (екстреної) медичної допомоги, охорону громадського порядку. Також структурним підрозділам доручено упорядкування могили організаторів і керівників партизанського руху, меморіальних дошок та інших місць, пов’язаних із історією підпільно-партизанського руху.

Перейти до спискуВерсiя для друку