Головна  →  Новини  →  27 вересня 2018, 19:59

Віталій Кличко: «Протягом місяця місто презентує електронний квиток для проїзду в громадському транспорті»

Протягом місяця столична влада презентує електронний квиток для проїзду в громадському транспорті. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у спецпроекті «Персона грата» в ефірі «Українського радіо».

«Протягом місяця ми презентуємо електронний квиток – єдиний квиток для всіх видів комунального громадського транспорту міста. І ним буде дуже зручно користуватися», – сказав Віталій Кличко.

Він додав, що на сьогодні електронні системи контролю за проїздом у громадському транспорті – валідатори – вже закінчують встановлювати. Проте є ще певні технічні моменти, що будуть вирішені протягом місяця.

Віталій Кличко зауважив, що вартість перевезення громадським транспортом у Києві – одна з найнижчих в Європі. До того ж, комунальний громадський транспорт у місті є збитковим. Відтак, для належного його функціонування комунальні транспортні підприємства отримують дотації з міського бюджету.

«Підняття вартості проїзду було вимушеним кроком. Ми не можемо допустити банкрутства транспортної галузі. А нам потрібно купувати нові тролейбуси, автобуси, трамваї. Будувати нові дороги. На все це потрібні гроші. Це був непопулярний, але вимушений крок. Значна частина коштів від підняття вартості проїзду в громадському транспорті були спрямовані в основному на підняття заробітної платні працівникам цієї галузі, а також підуть на закупівлю нового рухомого складу», – зауважив міський голова.

Нагадаємо, що сьогодні «Київпастрансу» не вистачає майже 2,5 тисячі працівників, «Київському метрополітену» – близько півтисячі через низький рівень зарплатні.

За останніх чотири роки місто оновило парк громадського транспорту на 103 тролейбуси, 100 автобусів, 45 трамваїв та модернізувало 135 вагонів метрополітену.

 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку