Головна  →  Новини  →  19 листопада 2018, 14:08

Під час командно-штабних навчань рятувальники перевірять систему оповіщення на потенційно-небезпечних об’єктах (+відео)

 

Із 20 листопада в Києві розпочинаються масштабні командно-штабні навчання органів управління та сил цивільного захисту. Під час цих навчань загальноміську систему оповіщення не вмикатимуть, щоб не викликати занепокоєння киян. Включення сирен можливе тільки локально, на потенційно-небезпечних об’єктах, де в рамках навчання відбуватиметься перевірка формувань. Про це заявив сьогодні на прес-брифінгу начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

«Ми проводимо навчання і просимо мешканців із розумінням до цього поставитись. Якщо завтра або післязавтра ви почуєте систему оповіщення чи сигнал на об’єкті – не панікуйте, це – тренування. Жодних дій киянам виконувати не потрібно», – пояснив Роман Ткачук. Також він роз’яснив, що ж мають робити люди, якщо раптом на вулицях пролунає ненавчальна сирена.

«У випадку, якщо в місті звучатиме сирена, необхідно включити телевізор чи радіоприймач, де транслюватиметься адресоване населенню повідомлення, і виконувати дії відповідно до озвучених вказівок», – розказав Роман Ткачук.

Роман Ткачук зазначив, що такого рівня навчання не відбувались уже понад 10 років.

За інформацією заступника начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві, полковника служби цивільного захисту Олега Стоволоса, відтепер кожні 5 років усі територіальні підсистеми в Україні (зокрема, наразі столиця) проводитимуть такі навчання, щоб визначити стан готовності аварійно-рятувальних служб діяти у будь-якій надзвичайній ситуації техногенного або природного характеру, яка може виникнути у регіоні.

Так, 20 листопада відпрацьовуватимуть готовність діяти за складних погодних умов, під час яких сталось дуже багато аварій і потрібно перекривати в’їзд до Києва. У цей же день «ліквідовуватимуть» аварію на хімічно-небезпечному об’єкті та перевірятимуть дії Оболонської РДА щодо евакуації людей до безпечної зони.

«21 листопада ми відпрацьовуємо ситуацію щодо великого скиду води із Дніпровської ГЕС, що може призвести до значного підтоплення міста, а також дії керівників 6-ти районів, які потрапляють до зони підтоплення. Біля Труханового острова відбудеться практична частина, де задіять аварійно-рятувальні служби щодо рятування людей на воді. 22 листопада відпрацюємо сценарій дії за умови зупинки однієї з ТЕЦ», – повідомив Олег Стоволос. 

Перейти до спискуВерсiя для друку