Головна  →  Новини  →  19 грудня 2018, 12:37

Віталій Кличко: «У столиці облаштували сервісний центр із обслуговування трамваїв PESA»

У столиці на базі ДЕПО імені Шевченка облаштували сервісний центр із обслуговування трамваїв PESA. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко журналістам, підбиваючи підсумки роботи міської влади за 2018 рік.

«Це – практичний крок до створення спільного підприємства, де збиратимуть вже київські трамваї. Загалом за останніх кілька років місто закупило 45 сучасних трамваїв, 103 нових тролейбуси та 100 нових автобусів», – наголосив мер.

Віталій Кличко також зазначив, що у 2018-му було оновлено ще дві станції швидкісного трамваю – «вул. Генерала Потапова» та «Вацлава Гавела». У місті встановлено понад 70 нових сучасних зупинок громадського транспорту.

Поки що, за словами мера, тестують роботу електронного квитка. Ця система запрацює у столиці найближчим часом. Увесь комунальний транспорт міста вже обладнано спеціальними пристроями – валідаторами для фіксування оплати за проїзд.

«Київ – сучасне місто. І ми впроваджуємо новітні технології і в громадському транспорті теж. Так вже працює система Apple Pay у підземці та київському фунікулері. У метро картками всіх платіжних систем і додатками Apple та Google скористалися понад 100 тисяч пасажирів», – зазначив Віталій Кличко.

Він також підкреслив, що місто фактично розпочало будівництво метро на Виноградар.

«За підсумками коригування бюджету-2018 нам вдалося повернути 1,1 млрд грн на будівництво станцій. Наступного ж року на це будівництво буде направлено ще 2,5 млрд грн», – заявив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку