Головна  →  Новини  →  19 грудня 2018, 12:59

Віталій Кличко розповів, куди найбільше спрямують бюджетних коштів у наступному році (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як будуть розподілені кошти бюджету столиці у 2019-му році та на які сфери виділять найбільше грошей.

«Кошторис столиці зросте. Доходи бюджету заплановані у розмірі понад 57 млрд грн, – сказав Віталій Кличко. – Ми продовжимо глобальний ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкцію дитсадків та шкіл, відновлення київських парків, скверів, туристичних об'єктів і публічних просторів столиці».

Про це мер столиці розповів журналістам, підбиваючи підсумки роботи міської влади за 2018-ий рік та окреслюючи плани на рік наступний.

Зокрема, він акцентував скільки коштів спрямують на галузі освіти, охорони здоров’я та на розвиток інфраструктури міста.

«Наступного року ми плануємо виділити рекордну суму коштів на освіту – 17,9 млрд грн. Це майже третина столичного бюджету!» – заявив Віталій Кличко.

Також у бюджеті, за рахунок освітньої державної субвенції, планується підвищити зарплату освітянам. Відповідно, збільшать фонд заробітної плати з нарахуваннями на 20,6 % у порівнянні з минулим роком.

За словами мера, наступного року місто планує будівництво одного садочка з нуля – у Святошинському районі – та повну реконструкцію 7 садків і 5-ти шкіл.

Охорона здоров’я отримає наступного року 10,7 мільярди гривень. У столиці продовжать  поетапне впровадження реформи охорони здоров’я, яка базується на принципі фінансування медичних послуг за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

Чимало коштів спрямують і на розвиток транспортної інфраструктури міста – 6,9 мільярдів гривень.

«Зокрема, це і фінансування будівництва станцій метро на Виноградар, і кошти на добудову Подiльсько-Воскресенського мосту. Плануємо повну реконструкцію Київського фунікулера», – сказав мер.

Близько 1,5 млрд гривень, у тому числі з урахуванням субвенції з Держбюджету, закладено на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці.

«Саме на 2019-ий рік припадає активна фаза реконструкції Шулявського шляхопроводу», – повідомив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку