Головна  →  Новини  →  19 грудня 2018, 18:02

20 грудня в Університеті Грінченка презентують соціальний проект «Слухай. Бібліотека аудіокниг українською мовою»

20 грудня об 11:00 у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбудеться презентація соціального проекту, реалізованого у рамках Громадського бюджету Києва — «Слухай. Бібліотека аудіокниг українською мовою».

У ході проекту створено онлайн-бібліотеку аудіокниг класичної української прози та поезії, що входять до шкільної програми, а також творів відомих сучасників із їх авторським начитуванням. Авторська команда «Типовий Київ» спільно з Інститутом журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка за рік реалізували амбітну задачу – озвучити понад 100 книг та віршованих творів.

До начитування долучились теле- та радіо ведучі, актори театру та кіно, зірки української музичної сцени, студенти та просто волонтери, які пройшли кастинг. Серед них: Валерій Харчишин, Даша Астаф’єва, Богдан Бенюк, Даша Коломієць, Назар Задніпровський, Павло Зібров та інші відомі українці.

«Аудіокниг українською мовою вкрай обмаль, а в умовах сучасного розвитку технологій знання та культуру необхідно доносити у максимально простих та зручних формах. Аудіокнига – одна з таких форм», – коментують ініціатори проекту. Крім того, такий формат творів дуже потребують люди із вадами зору, діагнозом дислексія, труднощами у навчанні, зокрема, із неспроможністю сприймати інформацію зорово тощо.

Серед озвучених книг – класика української прози Ольги Кобилянської, Івана Франка, Панаса Мирного, Валер’яна Підмогильного та ще десятки авторів. Понад 50 віршованих творів Максима Рильського, Олени Теліги, Дмитра Павличка, Лесі Українки, Миколи Хвильового та інших письменників. Сучасна література від Ольги Деркачової, Євгена Ліра, Наталії Сняданко, Христини Козловської. Марк Лівін та Катерина Бабкіна начитали свої кращі авторські роботи.

Проект реалізовано спільно із Департаментом освіти КМДА.

Під час відкритої презентації авторська група офіційно запустить проект, розкаже про його створення, результати та подальші плани. На захід запрошені представники міської влади, зірки, що долучились до озвучування книг, а також автори сучасних творів.

Сайт проекту: https://sluhay.com.ua.

Місце проведення: вул. Маршала Тимошенка, 13-Б, Київський університет імені Бориса Грінченка.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 050-968-14-30 (Тетяна Поліщук).

Перейти до спискуВерсiя для друку