Головна  →  Оголошення  →  9 квітня 2013

Київська міська державна адміністрація оголошує конкурс по залученню інвестора: встановлення (будівництво) атракціону "Колесо огляду" з супутніми об'єктами обслуговування біля Музею води на території Центрального парку культури і відпочинку»

Конкурс проводиться Департаментом економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) відповідно до рішення Київської міської ради від 24.05.2007 № 528/1189 «Про затвердження Положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва», та розпорядження Київської міської державної адміністрації від 10.05.2012 № 764 «Про проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до встановлення (будівництва) атракціону "Колесо огляду" з супутніми об'єктами обслуговування біля Музею води на території Центрального парку культури і відпочинку».

1. Інформація про об’єкт інвестування:

1.1. Об’єктом інвестування є встановлення (будівництво) атракціону «Колесо огляду» з супутніми об’єктами обслуговування біля Музею води на території Центрального парку культури та відпочинку із благоустроєм прилеглої території.

1.2. Складові Об’єкту інвестування:

-  встановлення (будівництво) атракціону «Колесо огляду»;

-  благоустрій прилеглої території парку (відповідно до проекту);

-  встановлення атракціону «Політ над Україною»;

-  розміщення зони дитячого дозвілля з кафе;

-  встановлення (будівництво) кафе «Фрог»;

-  встановлення (будівництво) кафе з оглядовим майданчиком.

1.3. Орієнтовна площа земельної ділянки – 1,5 га (з врахуванням прилеглої території)

1.4. Орієнтовні техніко-економічні показники об'єкту інвестування:

Назва

Одиниця виміру

Кількість/ орієнтовна площа

Вартість за од/ м2

Загальна орієнтовна вартість, грн. (з ПДВ)

1.

Атракціон «Колесо огляду»

од.(компл.)

1

14 000 000

14 000 000

2.

Благоустрій території

га

Відповідно до проекту, проте не менше 1,5

Відповідно до проекту, проте не менше 100 грн.

Відповідно до проекту, проте не менше 1 500 000

3.

Атракціон «Політ над Україною»

од.(компл.)

1

3 865 000

3 865 000

4.

Зона дитячого дозвілля з кафе

м2

550

2 000

1 100 000

5.

Кафе «Фрог»

м2

250

4 300

1 075 000

6.

Кафе з оглядовим майданчиком

м2

200

4 300

860 000

Загальна орієнтовна вартість встановлення (будівництва) об’єкту, грн. (з ПДВ)

22 400 000 (у т. ч. ПДВ

3 733 333,3)

 

        

1.5. Остаточні техніко-економічні показники визначити відповідно до затвердженого проекту.

2. Укладання з переможцем інвестиційного договору та окремі його умови:

2.1. Переможець конкурсу -  Інвестор визначається рішенням постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів (далі -  Комісія) та затверджується розпорядженням Київської міської державної адміністрації.

2.2. Замовником підготовчих (передконкурсних) робіт є комунальне підприємство «Київське інвестиційне агентство»

2.3. Замовником реалізації проекту (будівництва) є Центральний парк культури та відпочинку (далі -  Замовник).

2.4. Замовник забезпечує оформлення правовстановлюючих документів на право користування земельною ділянкою та отримання інших дозвільних документів, необхідних для встановлення (будівництва)Об’єкту інвестування.

2.5. Встановлення (будівництво) Об’єкту інвестування відбувається відповідно до укладеного інвестиційного договору (та інших пов’язаних договорів/угод, у разі необхідності) між Інвестором, Замовником та організатором конкурсу. Умовами інвестиційного договору, в межах чинного законодавства України, може передбачатись делегування частини прав та обов’язків Замовника Інвестору.

2.6. Термін реалізації інвестиційного проекту повинен бути не більше нормативного, що визначається проектно-кошторисною документацією. Інвестор (переможець конкурсу) зобов’язується розробити, погодити та затвердити у встановленому порядку проектно-кошторисну документацію (у т. ч. черговість введення окремих об’єктів в експлуатацію) не пізніше ніж через 12 місяців з дня укладання інвестиційного договору. Першою чергою має бути передбачено встановлення (будівництво) атракціону «Колесо огляду» та благоустрій території. Термін реалізації першої черги – до 24.08.2013.

2.7. При проектуванні врахувати вимоги концепції Єдиного пішохідно-велосипедного туристичного маршруту від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври (згідно розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 07.05.2012 № 739 «Про реконструкцію пішохідної зони від парку «Володимирська гірка» до Києво-Печерської лаври») та перспективи розвитку другої черги Музею води (КП «Водний інформаційний центр»), погодивши проект із Департаментом містобудування та архітектури.

2.8. На підставі затвердженої проектної документації протягом 30 днів з моменту її затвердження сторони договору визначають графік фінансування та реалізації проекту шляхом підписання додаткової угоди до інвестиційного договору, яка буде його невід’ємною частиною.

2.9. Інженерні мережі, які належать до комунальної власності територіальної громади м. Києва і попадають в зону встановлення (будівництва), в установленому порядку демонтуються і за кошти інвестора створюються нові, необхідні для функціонування об’єкту інвестування та які в подальшому передаються до комунальної власності територіальної громади м. Києва у встановленому порядку.

2.10. Після введення об’єкту інвестування (або окремих його складових частин згідно черговості передбаченої проектно-кошторисною документацією) в експлуатацію Інвестор в установленому порядку оформляє на нього (на них) право власності, крім інженерних мереж, які після закінчення будівельних робіт передаються та зараховуються до власності територіальної громади міста Києва, як це передбачено п. 2.9.

2.11. Після виконання Інвестором умов інвестиційного договору та введення Об’єкту інвестування (або окремих його складових частин згідно черговості передбаченої проектно-кошторисною документацією) в експлуатацію Інвестор та Замовник, у разі необхідності, опрацьовують земельно-правові питання у встановленому законом порядку.

3. Основні умови конкурсу:

3.1. Фінансування Інвестором усіх витрат, пов’язаних з проектуванням, будівництвом та введенням Об’єкту інвестування в експлуатацію.

3.2. Надання учасником конкурсу конкурсного забезпечення – гарантії банку щодо забезпечення виконання ним зобов’язань перед міським бюджетом, які передбачені пп. 3.3. -  3.4.

3.3. Сплата організатору конкурсу внеску (коштів) на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва у розмірі не менше 5% від загальної орієнтовної вартості встановлення (будівництва) об'єкту інвестування без урахування ПДВ, що становить 933,33 тис. грн., у разі визнання учасника переможцем (Інвестором). Кошти сплачуються Інвестором у наступному порядку:

-  16,7% (155,5 тис.грн.) – до 30.06.2013;

-  16,7% (155,6 тис.грн.) – до 30.09.2013;

-  16,7% (155,6 тис.грн.) – до 31.12.2013;

-  50% (466,7 тис.грн.) -  після повної реалізації та остаточного виконання інвестиційного проекту згідно затвердженої проектно-кошторисної документації.

3.4. Компенсація організатору конкурсу витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням інвестиційного конкурсу, у розмірі 1% від загальної орієнтовної вартості встановлення (будівництва) об'єкта без урахування ПДВ, що становить 186,67 тис. грн., у разі визнання учасника переможцем (Інвестором), сплачується протягом 10 (десяти) робочих днів з дня укладання інвестиційного договору.

3.5. Кошти, сплачені Інвестором в якості компенсації організатору конкурсу витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням інвестиційного конкурсу, у розмірі 1% від загальної орієнтовної вартості встановлення (будівництва) об'єкта інвестування без урахування ПДВ, поверненню не підлягають.

3.6. Компенсація переможцем конкурсу (Інвестором) замовнику виконання підготовчих (передконкурсних) робіт (комунальному підприємству «Київське інвестиційне агентство») за:

3.6.1. розробку орієнтовних техніко -  економічних показників, передпроектних пропозицій, що сплачується/відшкодовується замовнику підготовчих (передконкурсних) робіт відповідно до представленого ним кошторису не пізніше 10 (десяти) робочих днів з дня набрання чинності інвестиційним договором у розмірі 97 595,29 грн. з ПДВ;

3.7. Компенсація переможцем конкурсу (Інвестором) Замовнику (Центральному парку культури та відпочинку) за:

3.7.1. оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, необхідну для реалізації проекту та витрат на її утримання (орендна плата та/або інші платежі за право користування земельною ділянкою) буде відшкодовуватись Інвестором до припинення взаємних зобов’язань між Інвестором та Замовником відповідно до представлених кошторисів, але не пізніше 10 (десяти) робочих днів з надання Замовником Інвестору відповідних документів;

3.7.2. витрати, понесені на проведення інструментальних інженерно-геодезичних та інженерно-геологічних робіт до початку встановлення (будівництва) об’єкту інвестування, сплачуються/ відшкодовуються Замовнику відповідно до представленого ним кошторису, але не пізніше 10 (десяти) робочих днів з дня надання Замовником Інвестору відповідних документів.

3.8. Компенсація переможцем конкурсу (Інвестором) витрат Замовнику (Центральному парку культури та відпочинку) за утримання території відповідно до розробленого паспорту експлуатації території в частині територій, на яких встановлюються складові об’єкту інвестування.

3.9. Сплата реєстраційного внеску в розмірі 2 550,00 грн. (дві тисячі п’ятсот п’ятдесят гривень) на розрахунковий рахунок №31515934700001 в ГУ ДКСУ у м. Києві, МФО 820019, код ЄДРПОУ 37993783, одержувач – ГУ ДКСУ у м. Києві. Кошти, сплачені учасником конкурсу в якості реєстраційного внеску, поверненню не підлягають.

3.10. Переможцем конкурсу визнається учасник, пропозиція якого відповідає умовам конкурсу та який запропонував найбільш вигідні умови для територіальної громади м. Києва.

3.11. Інвестиційний договір укладається протягом 30 календарних днів з дня отримання переможцем конкурсу акцепту конкурсних пропозицій. Якщо протягом 30 календарних днів переможець інвестиційного конкурсу відмовився від підписання договору, висуває неприйнятні умови підписання інвестиційного договору, рішення про переможця інвестиційного конкурсу скасовується у встановленому порядку.

3.12. Після укладання інвестиційного договору, у разі необхідності, Інвестор спільно із Замовником укладають інші угоди, необхідні для реалізації інвестиційного проекту, згідно чинного законодавства.

3.13. Переможець конкурсу (Інвестор) зобов’язується щоквартально в письмовій формі подавати організатору конкурсу інформацію щодо стану реалізації інвестиційного проекту в цілому та окремих його етапів за формою, наданою організатором конкурсу.

3.14. Контроль за діяльністю інвестора з боку Київської міської державної адміністрації здійснюється Замовником.

3.15. Організатор конкурсу має право розірвати договір в односторонньому порядку у випадку невиконання або неналежного виконання Інвестором зобов’язань, передбачених пп. 2.6, 2.8, 3.1., 3.3-3.4., 3.6 -  3.8., 3.13 умов конкурсу, або інших умов інвестиційного договору.

3.16. У разі невиконання Інвестором зобов’язань за інвестиційним договором за пропозицією організатора конкурсу або Замовника питання розірвання інвестиційного договору виноситься на розгляд Комісії.

3.17. Після розгляду Комісією та прийняття нею рішення організатор конкурсу повідомляє Інвестор а про:

- необхідність безумовного виконання умов інвестиційного договору протягом 30 календарних днів;

- терміни розірвання інвестиційного договору у разі неусунення Інвестором порушень його умов.

У разі неусунення Інвестором порушень умов інвестиційного договору протягом 37 календарних днів з дня направлення організатором конкурсу на адресу Інвестора, зазначену в інвестиційному договорі, повідомлення про розірвання, договір буде вважатись розірваним.

3.18. У разі усунення Інвестором порушень умов інвестиційного договору Інвестор листом повідомляє організатора конкурсу та Замовника про виконання фінансових зобов’язань та надає інформацію про фактичне виконання робіт згідно умов інвестиційного договору.

4. Конкурсна документація учасникам конкурсу видається за адресою: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, кім. 612, тел. 202-72-66, 202-76-78(понеділок – п’ятниця з 10:00 до 16:00) протягом 14 календарних днів з дня оголошення конкурсу при наявності документа, що підтверджує сплату учасником реєстраційного внеску. День опублікування оголошення про проведення конкурсу в ЗМІ вважається днем його оголошення.

5. Конкурсні пропозиції подаються учасниками конкурсу особисто або через уповноважених осіб протягом 14 календарних днів з дня оголошення конкурсу за адресою: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, кім. 612, тел. 202-72-66, 202-76-78(понеділок -  п’ятниця з 10:00 до 16:00). День опублікування оголошення про проведення конкурсу в ЗМІ вважається днем його оголошення.

6. За отриманням роз’яснень та додаткової інформації щодо об’єктів інвестування звертатись за адресою: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, кім. 612, тел. 202-72-66, 202-76-78(понеділок -  п’ятниця з 10:00 до 16:00).

Перейти до спискуВерсiя для друку