Головна  →  Новини  →  26 квітня 2012, 10:52

До процесу розвитку туризму в столиці залучатимуть районні держадміністрації

До процесу розвитку туризму в столиці залучатимуть районні держадміністрації

Фоторепортаж

До процесу розвитку туризму в столиці залучатимуть районні держадміністрації, у тому числі, спальні райони. Про це під час виїзного засідання міжвідомчої ради з туризму та екскурсій зауважив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак та нагадав, що туризм – один із основних напрямків, визначених Стратегію розвитку Києва до 2025 року.

«Створено туристичний портал (www.visitkyiv.com.ua) Києва та проведено модифікацію даних для розміщення на туристично-інформаційних терміналах, які будуть встановлені в центральній частині міста, залізничному та автовокзалах, аеропортах, станціях метрополітену тощо. Крім того, проведено серйозну роботу з виготовлення рекламно-інформаційної поліграфії. Це буклети, картосхеми, довідники тощо. У поточному році проведено тендер на виготовлення друкованої продукції на 10 мовах в обсязі понад 55 тис. примірників», – сказав Олександр Мазурчак.

Зауважимо, що Управління туризму, готельного господарства та курортів спільно з комунальним підприємством «Київський метрополітен» погодили 11 центральних станцій метрополітену для розміщення туристично-інформаційних пунктів. Більше того, з власниками малих архітектурних форм у метрополітені підписано відповідні умови щодо співпраці з безкоштовної реалізації рекламно-інформаційної продукції про туристичні можливості Києва.

Також профільне управління спільно з Головним управлінням містобудування та архітектури і КП «Київпастранс» визначили і погодили 18 зупинкових комплексів для розміщення в них туристично-інформаційних пунктів.

Визначено розміщення інформаційної стійки і в новозбудованому терміналі в аеропорті «Київ» (Жуляни), а також визначено приміщення для забезпечення діяльності туристично-інформаційного пункту у київському автовокзалі.

Наразі у Києві відкриті і надають інформаційні послуги 12 туристично-інформаційних центрів.

«Сьогодні ми активно розвиваємо туристичну галузь, проте вона потребує постійного вдосконалення. При формуванні порядку роботи на поточний рік у сфері туризму, одним з головних пунктів ми визнали роботу з районами і включили їх до цього процесу. Нам необхідно з кожного району виокремити туристичні потенційні можливості. Важливо і те, щоб до цього процесу підключилися спальні райони, які, зазвичай, не є туристично-привабливими», – додав Олександр Мазурчак.

Він ще раз наголосив на основному завданні – зробити приїзд туриста до Києва привабливим і комфортним, а це у значній мірі залежить і від планування загальноміських заходів.

«Затверджений календар-подій, як поштовх для туриста завітати саме на той захід який його цікавить. Саме тому необхідно заздалегідь узгоджувати та затверджувати загальноміські заходи», – сказав Олександр Мазурчак та додав, що у столиці України є всі передумови для того, щоб Київ визнали європейським центром туризму з розвиненою інфраструктурою.

Перейти до спискуВерсiя для друку