Головна  →  Новини  →  7 травня 2012, 12:09

У столиці завершуються останні приготування до святкування Дня Перемоги (оновлено районними заходами)

У столиці завершуються останні приготування до святкування Дня Перемоги (оновлено районними заходами)

У Києві завершуються останні приготування заходів, присвячених 67-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, що відбудуться 9 травня 2012 року.

Традиційно, ранок Дня Перемоги розпочнеться з Ритуалу Пам’яті – покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави.

О 10:00 понад 1500 ветеранів на Майдані Незалежності прийматимуть вітання зі святом від перших осіб держави та міста. Продовженням урочистостей стане концертна програма «Фронтові сторінки сімейного альбому».

Ветеранів вітатимуть Почесна варта Збройних сил України, Заслужений академічний оркестр пісні та танцю ЗСУ, народні артисти України Наталія Бучинська, Олександр Пономарьов, солісти ансамблю ЗСУ Тіна Кароль, Злата Огнєвіч, а також лідер гурту «ВВ» – Олег Скрипка. У їхньому виконанні прозвучать пісні воєнних часів.

Крім того, вперше у національному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років» відбудеться великий мітинг-концерт «Ту славну весну не забути повік». Захід розпочнеться о 12:00 церемонією запалення Вогню Слави та покладання гірлянди військової слави. Також відбудеться військово-історичний парад «Незабутнє». Територією музею проїде відома історична техніка та піші колони у військовій формі часів війни, а також на відвідувачів чекатиме концерт «Пісні перемоги».

О 16:00 на Майдані Незалежності розпочнеться святковий марафон, у якому візьмуть участь оркестри Збройних сил України і творчі колективи Міністерства внутрішніх справ, популярні артисти (гурт «ВВ», «Мед Хедс», «Время и Стекло», Потап і Настя, Тіна Кароль, Злата Огнєвіч, Еріка). Крім того, сучасні українські виконавці співатимуть відомі улюблені пісні воєнних часів, а також пісні на військову тематику у супроводі Заслуженого академічного оркестру пісні й танцю Збройних сил України.

Завершиться святкове дійство 9 травня о 21:45 феєрверком «Салют Перемоги».

Крім того, святкові заходи відбуватимуться і в усіх районах столиці.

Зокрема, у Голосіївському районі День перемоги розпочнуть відзначати 8 травня. Об 11:30, у вівторок, відбудеться Мітинг пам’яті та покладання квітів до Народного Меморіалу пам’яті загиблим воїнам під час оборони та визволення Києва «Через роки, через віки – пам’ятайте», який знаходиться у лісопарковій зоні «Конча-Заспа». Також для ветеранів організують святковий обід – «польову кухню».

А вже 9 травня, о 12:00 у Деснянському районі відбудеться святковий концерт «Цей день ми наближали, як могли» та частування солдатською кашею на території кіностудії «Фільм.UA» на вул. Закревського, 22.

У Дарницькому районі з 09:00 розпочнуться церемонії покладання квітів та вінків до пам’ятників, розташованих у межах району: до пам’ятника загиблим жителям села Бортничі (сільське кладовище); до могили льотчикам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни (мкр. Бортничі); до Братських могил воїнам Великої Вітчизняної війни (пров. Поліський, 9); до стели пам’яті військовополоненим, які загинули у Дарницькому концтаборі (вул. Бориспільська, 17); до Меморіального комплексу на честь загиблих у роки Великої Вітчизняної війни в’язнів Дарницького концтабору (Дарницький ліс, вул. Горбунова); до Військової дільниці (20 могил) воїнів Радянської Армії та Війська Польського (Харківське шосе, Дарницьке кладовище); до пам’ятника загиблим у Дарницьких концтаборах у роки Великої Вітчизняної війни (Харківське шосе) та до «Монумента мужності» – пам’ятника радянським громадянам і військовополоненим, розстріляним фашистами у роки Великої Вітчизняної війни (Привокзальна площа).

Крім того, о 8:00 розпочнеться святкова хода ветеранів війни та праці – мешканців Дніпровського району від бульвару Праці1/1 до парку культури і відпочинку «Перемога». Біля «Кургану Безсмертя» о 9:00 розпочнеться урочистий ритуал пам’яті. Після чого розпочнуться народні гуляння та святкові концерти. Усіх бажаючих частуватимуть солдатською кашею, а також працюватиме «польовий медсанбат», де охочі зможуть виміряти тиск та отримати медичну консультацію.

В Оболонському районі столиці об 11:30 відбудеться зустріч голови районної в місті Києві державної адміністрації з активом ветеранських організацій району та святковий концерт.

Також о 12:00 відбудеться урочистий прийом для ветеранів війни за участю керівництва Печерського району у середній школі № 90. О 13:00 відбудеться святковий концерт на естраді Міського саду Центрального парку культури і відпочинку.

У Подільському районі покладатимуть квіти о 10:00 до пам’ятного знаку воїнам Інтернаціоналістам, що на Інтернаціональній площі. О 10:30 відбудуться мітінги-реквієми біля пам’ятника Монітору «Желєзняков» та на Куренівському цвинтарі. У парку культури та відпочинку «Куренівський» о 12:00 розпочнеться концертна програма з частуванням кашею.

На вулиці Кричевського, 21, що у Святошинському районі, о 12:30 також розпочнеться концертна програма та частування солдатською кашею.

У парку ім. М.Островського (Солом’янський район) святкування 67-ї річниці Перемоги розпочнеться о 14:00 з реквієму пам'яті на Солом'янському меморіалі. Після чого відбудеться урочистий мітинг – хода колони офіцерів Національного Університету оборони, Національної академії внутрішніх справ та військових частин Повітрофлотськиом проспектом. Також цього дня відбудеться мистецька програма «Це свято – День Перемоги».

У Шевченківському районі столиці на стадіоні «Піонер», що на вул. Туполєва, 22-Д, також відбудеться концертна програма під гаслом «Велич вашого подвигу непідвладна часові» за участю кращих творчих колективів району та частування солдатською кашею.

Перейти до спискуВерсiя для друку