Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за травень 2013 року

В роботу структурних підрозділів Департаменту охорони здоров’я впроваджено розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 28 грудня 2012 року № 2368 «Про затвердження Порядку роботи з документами в інформаційно – телекомунікаційній системі «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва».

На даний час у Департаменті охорони здоров’я підготовлено проект наказу «Про створення Координаційної ради щодо діяльності Департаменту охорони здоров’я».

У Департаменті охорони здоров’я продовжується моніторинг та надання щотижнево інформації до Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан виконання плану заходів щодо інформаційного супроводу реформування системи охорони здоров’я міста Києва на 2013 рік з медіа-плануванням.

Щовівторка та щочетверга на офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я оновлюється інформація щодо результатів реформування системи охорони здоров’я в місті Києві, щосереди – інформація щодо організації надання перинатальної допомоги населенню столиці.

На даний час у Департаменті охорони здоров’я опрацьовано наказ Міністерства охорони здоров’я України від 14 травня 2013 року № 217 «Про організаційні заходи щодо роботи з телефонною «гарячою» лінією Міністерства охорони здоров’я України».

Створено наказ Департаменту охорони здоров’я від 14 травня 2013 року № 217 «Про організаційні заходи щодо роботи з телефонною «гарячою» лінією Міністерства охорони здоров’я України».

Визначено уповноважену особу для розгляду звернень громадян, які надсилаються Центром прийому звернень по «гарячій» лінії Міністерства охорони здоров’я України.

Слід зазначити, що в столиці продовжується активна робота щодо залучення громадськості до обговорення нормативно-правових актів та інших директивних документів, які стосуються життєдіяльності міста, у тому числі розвитку медичної галузі.

Так, медична спільнота столиці мала можливість ознайомитись з проектом Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, ухваленої 16 квітня 2013 року на спільному засіданні Регіональної Ради міста Києва та Громадської ради при виконавчому органі Київради (Київської міської державної адміністрації) з питання «Про розвиток місцевого самоврядування». Кожний бажаючий мав можливість надіслати свої пропозиції безпосередньо в електронному режимі до відповідної рубрики веб-порталу Київської міської державної адміністрації або до Департаменту охорони здоров’я

Проект Концепції було розміщено на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації та на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я.

Департаментом охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо ознайомлення громадськості з документами стосовно стану діяльності медичної галузі та її подальшого розвитку (проекти рішень та затверджені рішення Колегій, статистичні дані тощо).

29 травня 2013 року планується проведення засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з порядком денним:

  1. Реформування системи надання вторинної медичної допомоги.
  2. Впровадження державної політики протидії туберкульозу в м. Києві.

Проект рішення Колегії буде розміщено на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я з метою ознайомлення громадськості із змістом даного документу та можливості надання пропозицій. Остаточно опрацьований документ теж буде оприлюднено на веб-сайті Департаменту охорони здоров’я.

Продовжує працювати цілодобова телефонна «гаряча лінія» Департаменту охорони здоров’я, яка забезпечує безперервне спілкування з громадянами з питань медичного забезпечення.

Для інформування населення м. Києва щодо порядку забезпечення лікарськими засобами осіб, хворих на гіпертонічну хворобу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 з 01 серпня 2012 року по теперішній час у робочі дні діє «Гаряча лінія Департаменту охорони здоров'я» (044) 234-55-26).

Також у робочі дні працюють «гарячі лінії» в усіх районах Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку