Головна  →  Новини  →  7 травня 2012, 16:37

Олександр Попов відкрив меморіальний комплекс на честь захисників Вітчизни в Оболонському районі столиці

Олександр Попов відкрив меморіальний комплекс на честь захисників Вітчизни в Оболонському районі столиці

Фоторепортаж

Двоє стомлених після бою бронзових солдатів біля багаття, які мовчки поминають загиблого товариша, – такий зворушливий меморіальний комплекс відтепер стане символом пам’яті про героїв Великої Вітчизняної війни для всіх мешканців Оболонського району.

Голова КМДА Олександр Попов разом із ветеранами, громадою та керівництвом району відкрив скульптурну композицію на честь захисників Вітчизни на перетині Оболонського проспекту та вул. Маршала Тимошенка. Це перший пам’ятник воїнам ВВ війни в районі. Про його встановлення клопотали ветеранські організації та місцеві мешканці. Спорудили комплекс за кошти меценатів.

«Я гордий тим, що і через 67 років ми продовжуємо вшановувати пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни. Меморіальний комплекс, який ми сьогодні відкрили в Оболонському районі – дуже особливий. Бронзові солдати – наче живі. І це дуже символічно, бо наша пам’ять про тих, хто загинув, віддавши життя за свободу рідної землі, житиме вічно. Завдяки їхньому подвигові ми живемо на мирній землі», – сказав Олександр Попов.

Композиція пам’ятника складається зі скульптурної групи, встановленої на штучному пагорбі. В її центрі – солдатське багаття, як символ вічної пам’яті. Над багаттям – казан на тринозі, довкола нього розташувалися двоє солдатів. Вони поминають свого бойового товариша.

На передньому плані на валунах розкинутий символічний рушник. На ньому лежить каска, пробита ворожою кулею, та кухоль, накритий шматком чорного хліба, – традиційний символ пам’яті тих, хто не повернувся з фронту і поліг на полі бою. Ця пам’ятна скульптурна композиція встановлена як символ звитяги воїнів-визволителів у роки ІІ світової війни.

Вона виконана в реалістичному стилі та природно вписана в місцевий ландшафт. У темний час доби композиція декоративно освітлюватиметься і створюватиме враження природного сяйва від багаття.

Нині в Оболонському районі проживає 6500 ветеранів Великої Вітчизняної війни, з них – 2 Героя Радянського Союзу. З метою соціального захисту та підтримки ветеранів району на 2012 рік за ініціативи Олександра Попова за міськими програмами «Турбота» та «Соціальне партнерство» виділено 3 млн. 627 тисяч гривень.

Перейти до спискуВерсiя для друку