Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за серпень 2013 року

У Департаменті охорони здоров’я продовжується моніторинг та надання щотижнево інформації до Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан виконання плану заходів щодо інформаційного супроводу реформування системи охорони здоров’я міста Києва на 2013 рік з медіа-плануванням.

Забезпечується постійне наповнення відповідних рубрик веб-сторінки Комітету з економічних реформ виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за результатами проведених у Департаменті охорони здоров’я заходів.

Зазначаємо також, що щовівторка та щочетверга на офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я оновлюється інформація щодо результатів реформування системи охорони здоров’я в місті Києві, щосереди – інформація щодо організації надання перинатальної допомоги населенню столиці.

Продовжує працювати цілодобова телефонна «гаряча лінія» Департаменту охорони здоров’я, яка забезпечує безперервне спілкування з громадянами з питань медичного забезпечення.

Для інформування населення м. Києва щодо порядку забезпечення лікарськими засобами осіб, хворих на гіпертонічну хворобу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 з 01 серпня 2012 року по теперішній час у робочі дні діє «Гаряча лінія Департаменту охорони здоров'я» (044) 234-55-26).

Також у робочі дні працюють «гарячі лінії» в усіх районах Києва.

Слід зазначити, що протягом липня-серпня 2013 року під час проведення днів профілактики гіпертонії в закладах охорони здоров’я, що засновані на комунальній власності територіальної громади м. Києва, до засобів масової інформації було надіслано Прес-релізи та Прес-анонси для інформування населення про заплановані заходи та можливості пройти обстеження з метою профілактики та своєчасного лікування даної хвороби.

Крім того, інформацію для населення про заплановані заходи було розміщено на офіційних веб-сайтах Департаменту охорони здоров’я та Київського міського центру здоров’я.

Департаментом охорони здоров’я здійснюється постійна робота щодо ознайомлення громадськості із матеріалами за результатами проведення заходів (засідання колегій, наради, зустрічі тощо) шляхом розміщення їх на офіційному веб-сайті Департаменту.

Протягом звітного періоду було оприлюднено інформацію щодо проведення:

  • 14 серпня 2013 року засідання Колегії Департаменту охорони здоров’я з порядком денним: «Аналіз стану надання онкологічної допомоги населенню м. Києва та шляхи її удосконалення», під час якого розглядалась актуальні питання щодо профілактики, ранньої діагностики та покращення якості надання допомоги онкологічним хворим м. Києва. За підсумками роботи засідання було напрацьовано проект рішення Колегії, яким визначено низку першочергових заходів щодо удосконалення організації надання онкологічної допомоги населенню міста Києва. Даний проект оприлюднено на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я (www.health.kiev.ua) для ознайомлення з ним широких верств населення;
  • 16 серпня 2013 року брифінгу для представників засобів масової інформації першого заступника Департаменту охорони здоров'я Залеської В.В. та головного позаштатного спеціаліста Департаменту охорони здоров'я з питань імунології дитячої мережі Лапія Ф.І. з приводу впровадження нових стандартів організації імунопрофілактики в м. Києві, який відбувся в рамках запланованого прес-туру в Дарницькому районі м. Києва. Захід відбувся на базі Комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр дитячий Дарницького району м. Києва»;
  • 27 серпня 2013 року прес-туру в Дарницькому районі м. Києва за участю представників засобів масової інформації з питань проведення «прикріпної кампанії» 2013 року в рамках виконання наказу Міністерства охорони здоров’я України від 04 листопада 2011 року № 756 «Про затвердження Порядку вибору та зміни лікаря первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та форм первинної облікової документації».

Насамкінець зазначаємо, що з метою удосконалення системи контролю за раціональним використанням матеріальних цінностей, моніторингу стану забезпеченості лікарськими засобами, виробами медичного призначення, медичним обладнанням в закладах охорони здоров’я м. Києва та забезпечення відкритості і публічності системи державного забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, а також інформування населення щодо стану їх забезпеченості, у Департаменті охорони здоров’я створено наказ від 04 червня 2013 року № 360 «Про функціонування інформаційно-аналітичної системи Департаменту щодо моніторингу забезпеченості закладів охорони здоров’я м. Києва лікарськими засобами, виробами медичного призначення, медичним обладнанням, закупленими за державні кошти».

Перейти до спискуВерсiя для друку