Головна  →  Семінари, тренінги  →  1 серпня 2013

Відбувся семінар на тему: «Координація діяльності органу виконавчої влади, органів самоорганізації населення і громадської ради щодо проведення громадської експертизи»

30 липня 2013 року в Київській міській державній адміністрації за ініціативи Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) пройшов семінар на тему: «Координація діяльності органу виконавчої влади, органів самоорганізації населення і громадської ради щодо проведення громадської експертизи» - другий в низці започаткованих семінарів. Перша зустріч була присвячена обговоренню планування, організація та проведення консультацій з громадськістю, а також налагодженню ефективної взаємодії з громадською радою та іншими консультативно-дорадчими органами.

До участі в зустрічі були запрошені представники Кабінету Міністрів України, структурних підрозділів Київської міської та районних в м.Києві державних адміністрацій, представники Громадської ради при КМДА та при районних в м.Києві державних адміністраціях, експерти і науковці, які мають досвід в організації та проведенні громадської експертизи.

Учасники семінару обговорювали питання що таке громадська експертиза, механізм її проведення та її вплив на якість державної та місцевої політики.

На прикладі органу самоорганізації населення «Комітет мікрорайону «Русанівка» Дніпровського району м.Києва, представники якого поділилися своїм досвідом в цьому напрямку, присутні ознайомимося з механізмом громадської експертизи в дії.

Для органів влади проведення громадської експертизи вигідно оскільки це інструмент реального залучення громадян до формування та реалізації державної політики; визначення незалежної оцінки ефективності роботи органу влади та комплекс порад, спрямованих на вирішення порушеної проблеми.

Отже, проведений семінар ще раз підтвердив, що Київська міська державна адміністрація зацікавлена у тому, щоб представники громадськості стали активними партнерами органів виконавчої влади у вирішенні важливих питань життєдіяльності столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку